Θεσσαλονίκη – Πετάνε στο δρόμο δύο αδελφές για ένα σκύλο
2 years, 2 months ago
6

Μεγάλη είναι η ταλαιπωρία για δύο αδελφές στη Θεσσαλονίκη, οι οποίες κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο λόγω του ότι… είχαν ένα σκυλάκι.

Οι δύο αδελφές, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του MEGA που μεγαλώνουν και ένα ανήλικο παιδί, χάνουν σήμερα το σπίτι τους γιατί το 2019 φιλοξένησαν στο σπίτι τους ένα σκυλάκι, το οποίο γάβγιζε και ενόχλησε ένα γείτονα.

Για την υπόθεση έγινε αγωγή και δικαστήριο ερήμην τους, με την απόφαση να καλεί τις δύο γυναίκες να καταβάλουν 7.000 ευρώ άμεσα, σε αντίθετη περίπτωση το σπίτι τους θα έβγαινε σε πλειστηριασμό.

Τότε, και με τη βοήθεια του κόσμου, οι δύο γυναίκες κατάφεραν να συγκεντρώσουν το ποσό των 5.500 ευρώ, με στόχο να γίνει διακανονισμός και η υπόθεση να λάβει τέλος.

Η μάχη με τον καρκίνο

Τελικά ο πλειστηριασμός «πάγωσε», ωστόσο στο μεσοδιάστημα μία εκ των αδελφών, η κ. Ελπινίκη αρρώστησε και παλεύει με τον καρκίνο.

Φέτος, παραμονές Χριστουγέννων, οι δύο αδελφές έλαβαν χαρτί για το υπόλοιπο ποσό, το οποίο έφτασε στα 3.800 ευρώ, και ενεργοποιήθηκε εκ νέου ο πλειστηριασμός.

Αποτέλεσμα αυτού, οι δύο γυναίκες και το ανήλικο παιδί που μεγαλώνουν να κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο, αν μέχρι τις 19/01 δεν καταφέρουν να συγκεντρώσουν το ποσό.

 

«Το 2019 είχε πάρει ένα ζωάκι η ανιψιά μου για να παίξουν τα παιδιά της. Το σκυλάκι μεγάλωσε πολύ σε δύο μήνες, γάβγιζε έντονα. Το πήραμε μέσα στο σπίτι, αλλά ενοχλήθηκε ο γείτονάς μας, μας έφερε την αστυνομία. Μετά από 6 μήνες το δώσαμε σε ένα καταφύγιο το σκυλάκι, μετά και τα δικαστήρια που έγιναν. Η ανιψιά μου έφυγε με τα δύο παιδιά της, και το μεγάλο που είναι 13 ετών έμεινε μαζί μας», είπε η κ. Ελπινίκη μιλώντας στην Κοινωνία Ώρα MEGA.

Σημειώνεται ότι στις 5.500 ευρώ που είχαν μαζευτεί είχε συμβάλει και η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, ιδιώτες και τοπικοί φορείς. Στην Κοινωνική Πρόνοια στην περιφέρεια, οι υπεύθυνοι αναφέρουν ότι τα ταμεία είναι άδεια, ωστόσο ο αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι η υπόθεση δε θα μείνει έτσι.

in.gr