Θεσσαλονίκη – Συναγερμός στο ΑΧΕΠΑ – Θετικοί στον κοροναϊό επτά πλήρως εμβολιασμένοι υγειονομικοί
2 years, 6 months ago
6

Συναγερμός έχει σημάνει στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, καθώς εντοπίστηκε συρροή κρουσμάτων κοροναϊού σε μέλη του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, τα οποία μάλιστα ήταν εμβολιασμένα.

Την Κυριακή, επτά πλήρως εμβολιασμένοι εργαζόμενοι του νοσοκομείου -ένας γιατρός και έξι νοσηλεύτριες- βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό.

Οι επτά εργαζόμενοι εμφάνισαν συμπτώματα κοροναϊού και μεταφέρθηκαν στο Τμήμα Λοιμώξεων, όπου και προχώρησαν σε PCR test, το οποίο σε όλες τις περιπτώσεις βγήκε θετικό.

Άμεσα κινήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες και οι επτά εργαζόμενοι απομακρύνθηκαν από την υπηρεσία τους. 

Περισσότερα από επτά τα κρούσματα;

Την είδηση επιβεβαίωσε στην ιστοσελίδα ThessToday.gr και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΑΧΕΠΑ, Χαράλαμπος Κοροξενός, ο οποίος αποκάλυψε ότι τα κρούσματα ίσως είναι και περισσότερα από επτά.

Ο ίδιος εξήγησε ότι, όταν οι εμβολιασμένοι εργαζόμενοι εμφανίσουν συμπτώματα κοροναϊού ή έχουν έρθει σε επαφή με θετικό κρούσμα, τότε οδηγούνται στο Τμήμα Λοιμώξεων και υποβάλλονται σε PCR test. Αν διαπιστωθεί ότι είναι θετικοί, απομακρύνονται από τον χώρο της εργασίας τους και ενημερώνεται άμεσα το οικογενειακό περιβάλλον τους.

Μάλιστα, ο κ. Κοροξενός επισήμανε ότι με γνώμονα την αλλαγή καθεστώτος στα νοσοκομεία και τη λειτουργία τους μόνο με εμβολιασμένο προσωπικό, δεν γίνεται πλέον καμία απολύμανση -όπως ίσχυε όταν υπήρχαν και ανεμβολίαστοι-, αλλά τα άτομα που έχουν έρθει σε στενή επαφή υποβάλλονται απλώς σε τεστ.

Την ίδια ώρα, ασφυκτική είναι η κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΑΧΕΠΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες του ίδιου μέσου, την προηγούμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τρίτη 31 Αυγούστου, ένας άνδρας, ο οποίος διεκομίσθη στο ΑΧΕΠΑ με κορονοϊό και έχρηζε νοσηλεία σε ΜΕΘ, παρέμεινε εκτός Εντατικής μέχρι το νοσοκομείο να ανταποκριθεί στις ανάγκες του για να του βρει κρεβάτι.

Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου

Η Διοίκηση τονίζει ότι σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα και τα στοιχεία που τηρούνται στην υπηρεσία δεν εμφανίζονται υγειονομικοί υπάλληλοι του ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ με σοβαρή νόσο ή με νοσηλεία στο Νοσοκομείο.

Οι απουσίες εμβολιασθέντων εργαζομένων που εμφανίζουν θετικό μοριακό τεστ, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ τίθενται σε καραντίνα, γεγονός που αποτελεί πιθανή περίπτωση ενώ δεν έχει δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου έως σήμερα.

Όσον αφορά δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021 εργαζόμενοι του Νοσοκομείου εμφάνισαν συμπτώματα, προχώρησαν σε PCR test και οδηγήθηκαν στο Τμήμα Λοιμώξεων του Νοσοκομείου διαψεύδονται, σύμφωνα με τα στοιχεία του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου και του Τμήματος Λοιμώξεων του ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ.

 

in.gr