Θεσσαλονίκη: «Το παιδάκι αναπνέει… Δόξα τω θεώ φτάσαμε» – Η συγκινητική επιστολή στην Αστυνομία για τη διάσωση βρέφους
1 year, 10 months ago
6

Τα συγκλονιστικά λεπτά μέχρι να φτάσουν στο νοσοκομείο

Σωτήρια αποδείχθηκε η άμεση επέμβαση ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου ένα μωρό μόλις επτά μηνών από το Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, να μεταφερθεί άμεσα στο νοσοκομείο.

«Την Παρασκευή 29/4, όπως περιγράφεται σε ευχαριστήρια επιστολή πολίτη – γιατρού στο επάγγελμα – προς την Ελληνική Αστυνομία, σε οικισμό στην περιοχή του Ωραιοκάστρου, ένα βρέφος μόλις επτά μηνών, αιμορραγούσε από το στόμα και τη μύτη του. Οι γονείς, πανικόβλητοι πετάχτηκαν έξω στον δρόμο, με το βρέφος τους στα χέρια και άρχισαν να καλούν σε βοήθεια τον γιατρό γείτονά τους.»

Όπως ο ίδιος ο γιατρός περιγράφει: «χωρίς δεύτερη σκέψη, μπήκαμε στο αμάξι και ξεκινήσαμε για το εφημερεύον νοσοκομείο. Έχω αγκαλιά το μωρό και καλούμε την Άμεση Δράση ώστε να διευκολυνθεί η γρήγορη μετάβασή μας στο νοσοκομείο».

Αναφερόμενος στα συγκλονιστικά λεπτά που ακολούθησαν για τη μεταφορά του βρέφους στο νοσοκομείο, ο ίδιος λέει ότι: «οργανώθηκε επιχείρηση και σε συνθήκες κυκλοφοριακού χάους (απόγευμα Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη), η Άμεση Δράση έχει κάνει ό,τι μπορεί για να φτάσουμε έγκαιρα και με ασφάλεια στο Ιπποκράτειο».

«Το παιδάκι ζωντανό, αναπνέει… Δόξα τω Θεώ φτάσαμε», γράφει ο ίδιος με τεράστια ανακούφιση και ευγνωμοσύνη για τη βοήθεια που προσέφεραν οι άνδρες της Αστυνομίας. 

in.gr