Θεσσαλονίκη: «Τον σκότωσε μετά από παρατήρηση για τη μουσική» – Συγκλόνισε η σύζυγος 43χρονου που δολοφονήθηκε
1 year, 2 months ago
6

Ο 43χρονος πατέρας τριών παιδιών δέχθηκε μια σφαίρα στο κεφάλι από 35χρονο στις 27 Σεπεμβρίου 2018 – «Με είχε χτυπήσει λίγες ημέρες πριν» είπε ο κατηγορούμενος

Το ημερολόγιο έγραφε 27 Σεπτεμβρίου 2018 όταν ένας 43χρονος, πατέρας τριών παιδιών, δέχθηκε μια σφαίρα στο κεφάλι από την καραμπίνα που κρατούσε ο 35χρονος γείτονάς του και έπεσε νεκρός μέσα στο σπίτι του στον οικισμό Ρομά, στα υψώματα των Διαβατών, στη Θεσσαλονίκη.

Η υπόθεση ανθρωποκτονίας αναβιώνει στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης και στο εδώλιο κάθεται ο 40χρονος (σήμερα) Ρομά, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, τετελεσμένη και σε απόπειρα, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Πρωτόδικα του είχε επιβληθεί συνολική ποινή φυλάκισης 25 ετών, για όλες τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται και εκ τότε βρίσκεται στην φυλακή.

Το χέρι του δράστη φέρεται να «όπλισε» μία παρατήρηση που δέχθηκε από το θύμα, λίγες ημέρες νωρίτερα, για την ένταση της μουσικής που έπαιζε καθημερινά και σχεδόν όλες τις ώρες από τα ηχεία του σπιτιού του και ακούγονταν δυνατά έως και το σπίτι του 43χρονου που έμενε με την οικογένειά του σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων. Μάλιστα, τρία εικοσιτετράωρα πριν το φονικό, θύμα και δράστης είχαν έναν έντονο διαπληκτισμό για αυτόν τον λόγο, ωστόσο με την παρέμβαση των ψυχραιμοτερων το θέμα έμοιαζε να έχει τελειώσει και κάνεις δεν περίμενε την κατάληξη που θα είχε.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, η οποία ξεκίνησε την Παρασκευή με τις καταθέσεις μαρτύρων και την απολογία του δράστη και αναμένεται να συνεχιστεί ξανά την Δευτέρα, όλα συνέβησαν όταν ο κατηγορούμενος κρατώντας την κυνηγητική καραμπίνα στα χέρια, πήγε στις 11 το βράδυ στο σπίτι του θύματος. Αφού χτύπησε την πόρτα και ζήτησε από τη σύζυγο του 43χρονου να του ανοίξει, όταν εκείνη αρνήθηκε, φέρεται να έσπασε με τον κοντάκι του όπλου το παράθυρο του σπιτιού και να πυροβόλησε αρχικά κατά της συζύγου του θύματος.

Η γυναίκα, όπως είπε στη κατάθεσή της, κατάφερε να καλυφθεί πίσω από τον καναπέ του σαλονιού, με αποτέλεσμα τα σκάγια να φτάσουν στη κουζίνα και να μη τραυματιστεί. Εκείνη τη στιγμή, βγήκε μέσα από το υπνοδωμάτιο ο σύζυγός της, ο οποίος, σύμφωνα με την ίδια κοιμόταν και με ένα πιστόλι έριξε μία φορά προς τον κατηγορούμενο από το σπασμένο παράθυρο και τον τραυμάτισε στην κοιλιακή χώρα. Δευτερόλεπτα αργότερα, ο 40χρονος τον πυροβόλησε με την κυνηγητική καραμπίνα στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Τον σκότωσε επειδή του έκανε παρατήρηση για τη μουσική

Όπως κατέθεσε η σύζυγος του θύματος, η οποία ήταν αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, ο λόγος που ο κατηγορούμενος σκότωσε τον σύζυγό της ήταν γιατί λίγες ημέρες νωρίτερα του έκανε παρατήρηση για τη μουσική που έβαζε στη διαπασών από το σπίτι του και ενοχλούσε όλη τη γειτονιά του οικισμού. Μάλιστα, το θύμα του είχε κάνει επαναλλελημένες παρατηρήσεις, ενώ την τελευταία φορά τον χτύπησε με σφαλιάρα στο πρόσωπο, μετά από λεκτικό διαπληκτισμό.

Περιγράφοντας όσα έγιναν το μοιραίο βράδυ, η μάρτυρας ανέφερε πως «ο κατηγορούμενος ήρθε στο σπίτι μας για να σκοτώσει. Πέρασαν τρεις ημέρες από τον καβγά για τη μουσική, μάζεψε πόσα άτομα και ήρθε στις 11 το βράδυ στο σπίτι μας. Χτύπησε την πόρτα και εγώ ρώτησα “ποιος είναι”. Μου λέει “άνοιξε ο γαμπρός είμαι”, όμως κατάλαβα από τη φωνή του ότι ήταν αυτός. Ο σύζυγος κοιμόταν και του είπα να φύγει και να έρθει το πρωί για να μιλήσουν», κατέθεσε.

Ο κατηγορούμενος, ωστόσο, δεν έφυγε αλλά περπάτησε λίγα βήματα, έσπασε το παράθυρο και πυροβόλησε στο εσωτερικό του σπιτιού όπου βρίσκονταν η γυναίκα. «Πυροβόλησε σε εμένα, με σημαδεύε από τα δύο μέτρα. Έσκυψα κάτω και τα σκάγια έφυγαν στη κουζίνα, έσπασαν τα πάντα. Ήμουν σκυμμένη στον καναπέ, βγήκε ο άντρας μου, νόμιζε ότι χτύπησε εμένα με το όπλο. Δεν ήξερα ότι κρατούσε και αυτός όπλο όταν βγήκε, ήμουν σκυμμένη κάτω. Έβγαλε το κεφάλι του έξω από το σπασμένο παράθυρο για να δει αν έφυγαν και τον φάγανε», σημείωσε η γυναίκα.