Θεσσαλονίκη: «Ζητώ συγγνώμη από την οικογένεια του αστυνομικού, δεν μου φταίνε τα παιδιά του» λέει ο πατέρας του 16χρονου
1 year, 3 months ago
6

Μετανιωμένος εμφανίστηκε ο πατέρας του 16χρονου Ρομά ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά τον πυροβολισμό που δέχθηκε από τον 34χρονο αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη.

Ο πατέρας του 16χρονου ζήτησε συγγνώμη για τις εμπρηστικές δηλώσεις και τις απειλές που εκτόξευσε σε βάρος του αστυνομικού τονίζοντας: «Ζητάω συγγνώμη από την οικογένεια και τα παιδιά του, δεν μου φταίνε σε τίποτα τα παιδιά του. Αλλά θέλω να δικαστεί ο αστυνομικός. Ήμουν τρελαμένος και δεν ήξερα τι έλεγα και επίσης να μην έρθει κανένα παιδί στη θέση του παιδιού μου».

Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας του 16χρονου σε δηλώσεις του είπε πως αν οι Αρχές τον αφήσουν ελεύθερο, θα τον κάνει να «πληρώσει με το ίδιο νόμισμα».

«Αν αφήσουν τον αστυνομικό ελεύθερο, δεν ξέρω κι εγώ πού θα φτάσω. Έχει δυο παιδιά αυτός, ο αστυνομικός. Μεγαλώνει δυο παιδιά… Αυτός τι έκανε στο παιδί μου; Με το ίδιο νόμισμα θα το πληρώσει κι αυτός. Ό,τι έκανε στο παιδί μου, θα κάνω στο παιδί του. Αυτό, δεν έχω τίποτα άλλο να πω… Μπορείτε να τον βάλετε μέσα; Η Δικαιοσύνη να τον βάλει μέσα; Άμα τον βάλει μέσα, όλα ήρεμα θα γίνουν. Θα ησυχάσουν τα πάντα. Άμα τον βάλει αύριο ο εισαγγελέας και ο ανακριτής και τον προφυλακίσει, όλα θα γίνουν ειρήνη. Εάν τον αφήσει ελεύθερο, δεν ξέρω κι εγώ πού θα φτάσω», είχε πει ο πατέρας του 16χρονου.

Η σύζυγος του τραυματισμένου 16χρονου Ρομά, μιλώντας στο Mega, ζητά να αποδοθεί δικαιοσύνη και παράλληλα προσεύχεται για να γίνει καλά ο άνθρωπος τους και να επιστρέψει σύντομα κοντά τους. «Θέλω δικαιοσύνη να τον δικάσει ο εισαγγελέας και να γίνει καλά. Προσεύχομαι για να γίνει καλά και θα γίνει. Να μπει μέσα, να μην βγει ποτέ. Ο Θεός είναι μεγάλος και βλέπει», ανέφερε η σύζυγος του 16χρονου.

Με δάκρυα στα μάτια η οικογένεια του 16χρονου αγωνιά για την υγεία του και μετρά τις ώρες μία μία, φροντίζοντας παράλληλα την επτά μηνών κόρη του. «Χάλια ζούμε, θέλουμε τον Κώστα πίσω να ‘ρθει. Θέλουμε δικαιοσύνη» δηλώνει η πεθερά του 16χρονου.

Δεν ήξεραν ότι καταδίωκαν ανήλικο, λέει ο Κούγιας

Την ίδια ώρα, σε νέες δηλώσεις για το χρονικό της καταδίωξης προχώρησε ο συνήγορος υπεράσπισης του αστυνομικού, Αλέξης Κούγιας.

«Ξεχνάμε ένα προηγούμενο. Όλοι μιλούν για έναν ανήλικο. Σε αυτή την καταδίωξη δεν υπήρχε κανένας ανήλικος. Η γνώση που είχαν τα δύο πληρώματα των δικυκλιστών ήταν ότι ένας πολίτης, αδιευκρίνιστου ηλικίας και αδιευκρίνιστου χρώματος, έχει διαπράξει μία παράνομη πράξη, έχει κλέψει βενζίνη. Τους το λέει ο υπάλληλος και ξεκινούν να αναζητούν το αυτοκίνητο στην περιοχή», υπογράμμισε ο κ. Κούγιας μιλώντας στο Mega.

«Βρίσκουν το αυτοκίνητο, το πλησιάζουν, αρχίζουν με τους φανούς και τα ηχητικά σήματα να δείχνουν προς τα έξω ότι γίνεται καταδίωξη. Προλαβαίνουν το αυτοκίνητο αυτό σε ένα κόκκινο φανάρι και εκεί η μία μοτοσυκλέτα πλησιάζει, η άλλη μοτοσυκλέτα που βρισκόταν ο εντολέας μου κρατά απόσταση ασφαλείας και ειδοποιούν και λένε να σταματήσουν για να κάνουν έλεγχο», πρόσθεσε ο ποινικολόγος.

Σε βάρος του κατηγορούμενου αστυνομικού είχε ασκηθεί ποινική δίωξη από την εισαγγελέα Πρωτοδικών, για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης.