Τι είπαν Λυμπερόπουλος και beat στη δίκη -Η εταιρεία ζητά από τον συνδικαλιστή 260.000 ευρώ
5 months, 12 days ago
6

Ούτε καρφίτσα δεν χωρούσε μέσα στην δικαστική αίθουσα όπου συζητήθηκε η αγωγή της Taxibeat σε βάρος του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί, Θύμιου Λυμπερόπουλου.

Η εταιρία κατηγορεί τον γνωστό συνδικαλιστή ότι με τις δηλώσεις του την συκοφάντησε, διεκδικώντας αποζημίωση ύψους 260.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την ενάγουσα εταιρία, ο συνδικαλιστής με τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς του αμαύρωσε την φήμη της εταιρίας, «θέτοντας σε κίνδυνο την εμπορική πίστη, την επαγγελματική υπόσταση και το εμπορικό μας μέλλον, εν γνώση του ότι τα από μέρους του διαδοθέντα ήταν αναληθή».

Σύμφωνα με τον κ. Λυμπερόπουλο, η εταιρία δεν πληρώνει φόρους στην Ελλάδα, με τον Χρήστο Σπρίτζη να στέκεται στο πλευρό του Θ. Λυμπερόπουλου, υποστηρίζοντας ότι «ήταν καθήκον του να υπερασπιστεί τον κλάδο σε θεσμικό πλαίσιο. Σε αυτό το μέτρο κινήθηκε» ανέφερε ο υπουργός. 

«Ένα εξάμηνο πριν την ψήφιση του νέου νόμου, το Μάρτιο του 2018, υπήρξαν ανώνυμες αναφορές στο υπουργείο σε σχέση με τον τρόπο πληρωμής της εταιρίας. Καταγγελλόταν πως οι οδηγοί λάμβαναν χρήματα με εμβάσματα από το εξωτερικό, άρα χρήματα έφευγαν από τη χώρα» υπογράμμισε στην κατάθεση του ο υπουργός διευκρινίζοντας , ωστόσο,  πως δεν γνωρίζει αν έχουν υπάρξει έλεγχοι των αρμόδιων αρχών.

Για αναχρονιστικά πρότυπα έκανε λόγο η οικονομική διευθύντρια της Taxibeat, υποστηρίζοντας ότι ο εναγόμενος συνδικαλιστής «θέλει να αφήσει τον κλάδο όπως ήταν πριν από 20 χρόνια».

 «Δεν αγκαλιάζει την καινοτομία που φέρνουμε, δεν την αναγνωρίζει» είπε η μάρτυρας, σημειώνοντας ότι όσα έλεγε ο Θ. Λυμπερόπουλος για φοροδιαφυγή είναι αναληθή.

 «Τα δημοσιεύματα μας έπληξαν και αναγκαστήκαμε να κινηθούμε δικαστικά. Το τελευταίο τρίμηνο του έτους, λόγω εποχικότητας, είναι το καλύτερο τρίμηνο με 40% αύξηση. Τα αναληθή δημοσιεύματα και ο δημόσιος λογος του Θ. Λυμπερόπουλου που εντάθηκε το Σεπτέμβριο του 2017 είχε σαν αντίκτυπο να μην υπάρξει η αναμενόμενη αύξηση. Χρειάστηκαν πρόσθετες ενέργειες, όπως η πρόσληψη συμβούλων διαχείρισης και διαφημιστικής καμπάνιας, ύψους 270.000 ευρώ» ανέφερε η μάρτυρας η οποία τόνισε πως η εταιρία ελέγχεται τακτικά από τις φορολογικές αρχές.