Την αντικατάσταση οδικών πινακίδων «Προς Σκόπια» ζήτησε ο Πενταρόφσκι από τον Μητσοτάκη
2 years, 5 months ago
6

Την αντικατάσταση των οδικών πληροφοριακών πινακίδων που αναφέρουν τη χώρα του ως «Σκόπια» ή «ΠΓΔΜ» ζήτησε ο Πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας Στέβο Πεντάροφσκι, κατά τις επαφές που είχε στην Αθήνα στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής που ολοκληρώνεται σήμερα Τετάρτη.

Συζητώντας την πιστή τήρηση των όσων προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών, τόσο με την Ελληνίδα ομόλογό του Κατερίνα Σακελλαροπούλου όσο και με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ.Πενταρόφσκι ζήτησε ν’ αλλάξουν άμεσα οι πινακίδες που υπάρχουν στο οδικό δίκτυο της Βόρειας Ελλάδας.

Σύμφωνα με ΜΜΕ στα Σκόπια ο Πρόεδρος της χώρας δήλωσε πως έθεσε το θέμα και έλαβε διαβεβαιώσεις πως θα γίνουν αλλαγές και πως η αντικατάσταση αποτελεί αρμοδιότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

«Όσον αφορά τις πινακίδες που φέρουν το παλαιό όνομα της χώρας μας, έλαβα διαβεβαιώσεις πως θ’ αλλάξουν και πως είναι αρμοδιότητα των δήμων στο βόρειο τμήμα της Ελλάδας, πριν από τα σύνορα» δήλωσε ο κ.Πενταρόφσκι.

Στην δυτική και κεντρική Μακεδονία, οι οδικές πληροφοριακές πινακίδες αναφέρουν τη γειτονική χώρα ως «ΠΓΔΜ» ή «Σκόπια». Με βάση τη Συμφωνία των Πρεσπών η αναφορά θα πρέπει να αντικατασταθεί ως «Βόρεια Μακεδονία» ή με το διεθνές πρόθεμα της χώρας «MKD».