Την αποδέσμευση της ΕΛΑΣ από τα γήπεδα ζητούν οι αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης
8 months, 21 days ago
6

Την αποδέσμευση των αστυνομικών από τα γήπεδα ζητά εκ νέου η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Το πάγιο αίτημα της Ενωσης σημειώνεται σε έγγραφο που απέστειλε, μέσω της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, προς τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού. Γεώργιο Βασιλειάδη, μετά από τα χθεσινά επεισόδια έξω από το γήπεδο της Τούμπας που είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί αστυνομικός.

Η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισημαίνει μεταξύ άλλων, ότι «μεγαλώνει ο κατάλογος των δολοφονικών επιθέσεων κατά αστυνομικών κατά τη διάρκεια αθλητικών εκδηλώσεων» και προσθέτει ότι «όσο η βία στα γήπεδα δεν αντιμετωπίζεται δραστικά, ο χουλιγκανισμός θα γιγαντώνεται».

«Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, η προσέγγιση του προβλήματος εξαντλείται στην τιμωρία των αθλητικών ομάδων και δεν αγγίζει τους φυσικούς αυτουργούς, αγνοώντας ότι η ατιμωρησία φέρνει αποθράσυνση. Μετά τη σύσταση κοινής ομάδας εργασίας με εκπροσώπους των δυο εμπλεκόμενων Υπουργείων, αναμένουμε την προώθηση των απαραίτητων νομοθετικών αλλαγών, ώστε να πραγματωθεί το πάγιο αίτημά μας για αποδέσμευση των Αστυνομικών από τα γήπεδα και την απόδοση δίκαιων ποινών σε όσους πράττουν ποινικά αδικήματα στους αθλητικούς χώρους», καταλήγει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ