Το διαδίκτυο μπορεί να σε κάνει… επαγγελματία παίκτη
1 year, 11 months ago
6

Το διαδίκτυο έχει δημιουργήσει μία νέα κουλτούρα όσον αφορά το κομμάτι της ψυχαγωγίας. Κι εκεί που οι περισσότεροι περίμεναν να αποτελεί στην ουσία μία… νέα τηλεόραση, με πιο χρηστικές και πολύμορφες μεταδόσεις, έχει καταφέρει να φέρει στο προσκήνιο τρόπους ψυχαγωγίας που λίγα χρόνια πριν ούτε θα φανταζόμασταν.

Αναφερόμαστε φυσικά στο κομμάτι του streaming. Παίκτες, ερασιτέχνες και μη (οποιοσδήποτε μπορεί να το κάνει με έναν υπολογιστή και μία καλή σύνδεση στο ίντερνετ), επιδίδονται σε video games και ο κόσμος τους παρακολουθεί. Πολλοί ρωτούν «γιατί να τους βλέπουν και να μην παίξουν οι ίδιοι οι θεατές;» Γιατί τόσος κόσμος βλέπει ποδόσφαιρο και μπάσκετ, ενώ μπορεί απλά και αυτός να παίξει…;

Ας δούμε μερικούς χαρακτηριστικούς εκπροσώπους των πιο δημοφιλών χώρων του streaming:

League of Legends

Ο Tyler1 έγινε αρχικά γνωστός στην κοινότητα του League of Legends για την περίεργη συμπεριφορά που εμφανίστηκε στο stream του, η οποία περιελάμβανε κόντρες με άλλους παίκτες και την… αυτοκαταστροφικότητά του ακόμα και στο ίδιο του το παιχνίδι. Αυτή η συμπεριφορά οδήγησε τελικά σε μόνιμες απαγορεύσεις σε 22 λογαριασμούς για αρκετά χρόνια. Ωστόσο, παραμένει ο κορυφαίος streamer του παιχνιδιού παρά την απρεπή συμπεριφορά του, αποδεικνύοντας ότι μερικές φορές η καλύτερη διαφήμιση είναι η… αρνητική διαφήμιση.

Πόκερ

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Ben Rolle, ο οποίος έχει καταφέρει να εξελιχθεί σε κορυφαίο παίκτη πόκερ. Η καριέρα του ανταμείφθηκε με την υπογραφή του στο PokerStars. Κι ενώ το ξεκίνημά του ήταν αρκετά ταπεινό, κατάφερε να γίνει δημοφιλής και αγαπητός στην κοινότητα μέσω του καναλιού ροής του μιλώντας για παιχνίδια και δίνοντας σχετικά σχόλια. Όλα ξεκίνησαν από τους φίλους του, που τον έμαθαν να παίζει, μέχρι που κατάλαβε ότι οι ικανότητές του είναι ξεχωριστές όσο και η προσωπικότητά του. Ανελίχθηκε μέσω της streaming κοινότητας και έφτασε να γίνει μέλος της ομάδας της PokerStars.

Φρουτάκια

Ο Tyler «Trainwreckstv» του Twitch streamer έχει δει το όνομά του παντού και όχι άδικα. Κατάφερε μία τεράστια πληρωμή ενώ έπαιζε κουλοχέρηδες, κερδίζοντας το ποσό των 13,95 εκατομμυρίων δολαρίων! Ο Tyler πέρασε από το να παίζει διάφορα παιχνίδια στο να παίζει κουλοχέρηδες και μπλακ τζακ σε πλήρη απασχόληση στο κύριο κανάλι του στο Twitch και έγινε πολύ δημοφιλής με τα χρόνια. Ακόμη και αφού κέρδισε το τεράστιο χρηματικό ποσό, πάντως, ο streamer ισχυρίστηκε ξανά και ξανά ότι έχασε έναν τόνο χρημάτων.

Fortnite

Πρόκειται για έναν παίκτη που γεννήθηκε μόλις το 2005, όμως έχει ήδη καταφέρει να γίνει εκατομμυριούχος χάρη στις εξαιρετικές του ικανότητες στο Fortnite. Το παιχνίδι που έκανε το «μπαμ» πριν λίγα χρόνια στην κοινότητα του streaming ανέβηκε πολύ γρήγορα στην δημοφιλία και μαζί και οι ακόλουθοι του Clix, που αριθμούν πλέον μερικά εκατομμύρια. Ήταν τόσο μεγάλη η επιτυχία του έφηβου στο Fortnite, που άφησε το δια ζώσης σχολείο και κάνει μαθήματα εξ’ αποστάσεως, για να έχει περισσότερο χρόνο να ασχοληθεί με το παιχνίδι που πλέον είναι και επάγγελμα για τον ίδιο.

FIFA 

Ο Castro_1021 είναι γνωστός για τη συμπαθητική προσωπικότητά του και την ενεργητική μετάδοση που κάνει ενώ παίζει FIFA, καθώς και για τις φιλανθρωπικές του ενέργειες. Κάνει streaming με χιλιάδες θεατές, δεκάδες χιλιάδες σχεδόν κάθε φορά που ξεκινά να παίζει και να μεταδίδει. Το πραγματικό του όνομα είναι Edwin Casto. Από το 2015, κάνει φιλανθρωπικές κινήσεις και μόλις στην πρώτη του συγκέντρωσε περίπου 80.000 δολάρια για τη μάχη κατά του καρκίνου. Αυτό το κατάφερε μετά από περίπου πενήντα ώρες ζωντανής ροής στο Twitch! Φέρεται να κερδίζει περίπου 150.000$ το μήνα από τη ροή των βίντεό του στο Twitch.

CSGO

Ο Gaules αποτελεί ένα παράδειγμα του πως το streaming μπορεί να αλλάξει τη ζωή ενός ανθρώπου. Εξαιρετικός στα video games από μικρός, άφησε μία πολλά υποσχόμενη καριέρα στη Samsung για να γίνει επαγγελματίας παίκτης. Αντιμετώπισε ορισμένα προσωπικά προβλήματα, όμως όταν ξεκίνησε να streamάρει για να βγάλει τα προς το ζην, «γύρισε» και η κατάσταση. Έχει γίνει πολύ αγαπητός και αποτελεί έναν από τους κορυφαίους στον τομέα του. Πλούσιο είναι, επίσης, και το φιλανθρωπικό του έργο, έχοντας μαζέψει πολλά χρήματα για καλό σκοπό, πάντα με την στήριξη των εκατομμυρίων θαυμαστών του.