Το Κογκρέσο αναγνωρίζει: Τα Ίμια είναι ελληνικά
2 years, 6 months ago
6

Γιατί δεν διερευνήσαμε ποτέ την πιο σημαντική πηγή δεδομένων;

Η βιβλιοθήκη του Κογκρέσου των ΗΠΑ (LOC) χρησιμεύει ως ο ερευνητικός βραχίονας του Κογκρέσου και αναγνωρίζεται ως η εθνική βιβλιοθήκη των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ οι συλλογές της περιλαμβάνουν το πιο ολοκληρωμένο αρχείο στον κόσμο για την ανθρώπινη δημιουργικότητα και γνώση.

  • Γράφει: Σάββας Πούλος

Θεωρείται η μεγαλύτερη και πλουσιότερη βιβλιοθήκη του κόσμου, με Θεματικές Ενότητες (LCSH) που διατηρούνται ενεργές από το 1898 έως σήμερα. (τον Απρίλιο του 2021 παρουσιάστηκε η 43η έκδοση). Οι Θεματικές Ενότητες (LCSH) είναι ένα ελεγχόμενο λεξιλόγιο που χρησιμοποιείται για τη σύνταξη ευρετηρίου και καταλόγων και αναζήτηση βιβλιογραφικών αρχείων σε καταλόγους βιβλιοθηκών και ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων. Χρησιμοποιούνται δε από τις περισσότερες ακαδημαϊκές και ερευνητικές βιβλιοθήκες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εν κατακλείδι η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου (LOC) παρέχει στο Κογκρέσο αντικειμενική έρευνα για την ενημέρωση της νομοθετικής διαδικασίας, διαχειρίζεται το εθνικό σύστημα πνευματικών δικαιωμάτων και διαχειρίζεται τη μεγαλύτερη συλλογή βιβλίων, ηχογραφήσεων, φωτογραφιών, χαρτών και χειρογράφων στον κόσμο.

Σίγουρα όλα τα παραπάνω που αποδίδονται στην Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου των ΗΠΑ (LOC) είναι εντυπωσιακά. Γίνονται δε ακόμη πιο εντυπωσιακά, εάν κάποιος διερευνήσει μέσα από αυτή την τεράστια βάση δεδομένων τις μαγικές λέξεις Imia Islands.

Διερευνήσαμε λοιπόν την τελευταία έκδοση (Απρίλιος 2021) των Θεματικών Ενοτήτων (LCSH) προκειμένου να διαπιστώσουμε ποια είναι τα δεδομένα που μπορούμε να πληροφορηθούμε από την Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου (LOC) των ΗΠΑ, σχετικά με τα Νησιά Ίμια.

nb pinakas imia

Όπως μπορούμε να διαπιστώσουμε από τα πραγματικά στοιχεία που παρουσιάσαμε ανωτέρω, μόνο σε μια περίπτωση δίπλα από την ονομασία Kardak Rocks(Turkey) [Former heading]υπάρχει η λέξη (Turkey), αλλά αμέσως δίπλα αναγράφεται η διευκρίνιση (Former Heading), δηλαδή (Προγενέστερη Επικεφαλίδα). Είναι ευνόητο ότι και οι προηγούμενες εκδόσεις παρέχουν την ίδια πληροφόρηση.

Η μεγαλύτερη λοιπόν βιβλιοθήκη του κόσμου που συνάμα είναι και ο ερευνητικός βραχίονας του Κογκρέσου, μας πληροφορεί ότι οποιαδήποτε ονομασία και αν χρησιμοποιήσει κανείς για τα Νησιά Ίμια, αυτά ανήκουν στην ευρύτερη περιοχή της Δωδεκανήσου και είναι Ελληνικά νησιά. Επιπροσθέτως όλα αυτά τα νησιά, νησίδες και βραχονησίδες που ψευδώς η Τουρκία αναφέρει ότι της ανήκουν, στις Θεματικές Ενότητες της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου (LOC) έχουν την ένδειξη (Greece).

Δύο πράγματα λοιπόν συμβαίνουν.

  1. Είτε ότι η μεγαλύτερη και πιο ενημερωμένη βιβλιοθήκη του κόσμου που είναι η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου (LOC) των ΗΠΑ παρέχει τόσα χρόνια λανθασμένη και ψευδή πληροφόρηση αναφέροντας ότι τα Νησιά Ίμια είναι Ελληνικά,
  2. είτε ότι οι Διπλωματικές αποστολές των ΗΠΑ, της ΕΕ , της Τουρκίας και της Ελλάδος, δεν γνωρίζουν τι είναι η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου (LOC) των ΗΠΑ.

Και καλά όλοι οι άλλοι. Εμείς όμως γιατί δεν διερευνήσαμε ποτέ την πιο σημαντική πηγή δεδομένων; Γιατί προσπαθούμε να πείσουμε αυτούς που διαχειρίζονται αυτή την πηγή δεδομένων, ότι τα Νησιά Ίμια είναι Ελληνικά;

Αφού οι ίδιοι μας πληροφορούν ότι τα Νησιά Ίμια είναι Ελληνικά.

*Σύμβουλος Ενεργειακής Διπλωματίας & Ανάπτυξης Αγοράς Φυσικού Αερίου

newsbreak.gr