Το μεγαλύτερο παράσημο σε ένα 97χρονο ευεργέτη
3 years, 1 month ago
6

Ο κ. Τσούνης, ο οποίος δήλωσε πως επιθυμεί να φύγει από τη ζωή όπως ακριβώς ξεκίνησε, ξυπόλητος, αφήνει συγκεκριμένα 23 εκατ. ευρώ για την άμυνα της χώρας μας και 60 αποβατικά σκάφη

Αυτή η απίστευτη κίνηση πατριωτισμού που έκανε 97χρονος εφοπλιστής, βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου Ιάκωβος Τσούνης, να αφήσει όλη του την περιουσία στις Ένοπλες Δυνάμεις, δεν άφησε ασυγκίνητη την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Πρόκειται να τον παρασημοφορήσει, με το ανώτατο παράσημο, τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος της Τιμής, στις 16 Φεβρουαρίου, τιμώντας έτσι τον βετεράνο πολεμιστή.

Τις προάλλες, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος του απένειμε ξίφος υποστρατήγου επί τιμή.

Ο κ. Τσούνης, ο οποίος δήλωσε πως επιθυμεί να φύγει από τη ζωή όπως ακριβώς ξεκίνησε, ξυπόλητος, αφήνει συγκεκριμένα 23 εκατ. ευρώ για την άμυνα της χώρας μας και 60 αποβατικά σκάφη.

Με ανακαινίσεις κλινικών στα στρατιωτικά νοσοκομεία της χώρας, δωρεά 60 αποβατικών πλοίων στις ένοπλες δυνάμεις, ανέγερση εκκλησιών και μουσείων και η διάθεση όλης της κινητής και ακίνητης περιουσίας του στο στράτευμα είναι μερικοί μόνο από τους λόγους που καθιστούν τον Ιάκωβο Τσούνη έναν σύγχρονο εθνικό ευεργέτη.

Πηγή: Βηματοδότης

in.gr