Το μέτωπο της φωτιάς πέρασε στην Εθνική και κατευθύνεται προς τον Ωρωπό
2 years, 7 months ago
6

Προς τον Ωρωπό κινείται αυτή την ώρα η πύρινη λαίλαπα καθώς πριν από λίγα λεπτά πέρασαν απέναντι στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας.

Νέο μεγάλο μέτωπο εντοπίζεται δίπλα στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας καθώς πριν από λίγη ώρα οι φλόγες πέρασαν προς το ρεύμα της καθόδου με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη να μην περάσει στο ρεύμα προς Λαμία και συγκεκριμένα προς το Μαρκόπουλο Ωρωπού.

Νωρίτερα η ΕΛ.ΑΣ τέθηκε σε κατάσταση συναγερμού και αποφασίστηκε η προληπτική εκκένωση του  προαναχωρισιακού κέντρου κράτησης στην Αμυγδαλέζα. Η αστυνομία σε συνεργασία με το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου μετέφερε με λεωφορεία για λόγους ασφαλείας τους αλλοδαπούς που κρατούνταν στο κέντρο σε άλλες δομές της Αττικής.

Νωρίτερα το απόγευμα της Παρασκευής δημιουργήθηκαν νέα μέτωπα  σε Άγιο Στέφανο και Σταμάτα, ενώ μεγάλη εστία εκδηλώθηκε και στο Κρυονέρι.

Λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση των Θρακομακεδόνων. Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής λίγο μετά τις 20:00 μ.μ.,  το μέτωπο που ξεκίνησε πάνω από το αεροδρόμιο στο Τατόι έχει κατεύθυνση προς Θρακομακεδόνες και Ολυμπιακό χωριό. Εκεί δημιουργήθηκε ζώνη από τους πυροσβέστες για να εμποδίσουν την εξάπλωσή της. Την ίδια ώρα σε πλήρη εξέλιξη παραμένει το μέτωπο στις Αφίδνες, ενώ ενεργές εστίες υπάρχουν και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση

Νωρίτερα, το 112 έστειλε μήνυμα εκκένωσης σε Σταμάτα και Ροδόπολη και αμέσως μετά σε Βαρυμπόμπη, όπου η αναζωπύρωση εντοπίστηκε πάνω από το αεροδρόμιο του Τατοΐου και καταβάλλονται προσπάθειες να μην πάρει μεγάλη έκταση η πυρκαγιά. Οι πολίτες των οικισμών Ροδόπολης και Σταμάτας κλήθηκαν να εκκενώσουν προς Αθήνα, ενώ οι κάτοικοι της Βαρυμπόμπης προς Αχαρνές.

112rodopoli_stamata
thrakomakedones112

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν τεράστια μάχη για τον περιορισμό της φωτιάς. Όπως φαίνεται και στο βίντεο του protothema.gr, πυροσβεστικό ελικόπτερο πραγματοποιεί με μεγάλη ακρίβεια ρίψη νερού σε δασική έκταση στο Άγιον Στέφανο. Παράλληλα νέα εστία εκδηλώθηκε και στα Πευκόφυτα, όπου οι φλόγες έφτασαν ήδη στα πρώτα σπίτια.