Το μοντέλο από την Ουκρανία, ο επίμονος απόστρατος της ΕΛ.ΑΣ και το κορωνο-πάρτυ
3 years, 4 months ago
6

Από τις διεθνείς πασαρέλες δίπλα στον διάσημο σχεδιαστή μόδας Ζαν-Πολ Γκοτιέ βρέθηκε στην Πάρο, πολιορκούμενη από απόστρατο της Ελληνικής Αστυνομίας που της ασκούσε, όπως η ίδια ισχυρίζεται, αφόρητη πίεση για να ενδώσει στο ερωτικό του ενδιαφέρον. Υποστηρίζει πως εκείνος ήταν πίσω από την καταγγελία που κατατέθηκε εις βάρος της και εις βάρος του συντρόφου της για κορωνο-πάρτυ και διακίνηση σκληρών ναρκωτικών…

Η 28χρονη Olena Kuchmi
 από την Ουκρανία πήρε τον δρόμο που ακολουθούν τα περισσότερα μοντέλα με διεθνή καριέρα. Μια διαδρομή χωρίς τελικό προορισμό, καθότι ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο για δουλειές σε fashion shows και διαφημιστικά στον έντυπο ή ηλεκτρονικό Τύπο και φυσικά στην τηλεόραση που πληρώνει τα πιο πολλά – ή τουλάχιστον πλήρωνε μέχρι πρότινος.

Το πανέμορφο αυτό μοντέλο με το πλούσιο βιογραφικό που ανοίγει εύκολα πόρτες (έχει συνεργαστεί με αρκετά γνωστά ονόματα στον χώρο της μόδας, μεταξύ άλλων και με τον Γκοτιέ) έφτασε και στη χώρα μας πριν από περίπου επτά χρόνια: για φωτογραφήσεις, συμμετοχή σε επιδείξεις μόδας, για να γίνει εξώφυλλο σε μερικά από τα πιο γνωστά ελληνικά περιοδικά.

model_oukranie2

Κάποια στιγμή συνειδητοποίησε ότι το επάγγελμα που επέλεξε να κάνει έχει ημερομηνία λήξης. Μπορεί οι ειδικοί να ισχυρίζονται ότι μια κοπέλα που προσέχει την εμφάνισή της έχει τη δυνατότητα να εργαστεί έως και 35-40 χρονών, στην πράξη όμως αυτό συμβαίνει σε ελάχιστες και πολύ ξεχωριστές περιπτώσεις.

Επιπλέον, η Ελλάδα δεν ενδείκνυται για καριέρα στο μόντελινγκ, καθώς από τη μία η οικονομική κρίση έχει ρίξει στα τάρταρα τις αμοιβές και από την άλλη οι διάφοροι «νταλαβεριτζήδες» που αυτοαποκαλούνται «ατζέντηδες» εκμεταλλεύονται με κάθε τρόπο τα νέα κορίτσια, είτε πρόκειται για Ελληνίδες είτε για ξένες, επί το πλείστον ανατολικής προέλευσης.

Ετσι λοιπόν η Olena αναζήτησε έναν διαφορετικό επαγγελματικό ορίζοντα, αφού πρώτα γνώρισε έναν απόστρατο αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας στην Πάρο, ο οποίος εργάζεται πλέον ως σκίπερ σε σκάφη αναψυχής ξεναγώντας τους τουρίστες στα ελληνικά νησιά. Εκείνη έψαχνε για μια δουλειά στο νησί, συνεπαρμένη από τις ομορφιές του, ευελπιστώντας να βγάλει όλη τη σεζόν εκεί. Αυτός προφανώς θαμπώθηκε από την ομορφιά της και χωρίς να διστάσει της πρότεινε να δουλέψουν μαζί στο σκάφος. Της υποσχέθηκε ότι θα την εκπαίδευε και ότι θα την καλοπλήρωνε από τη στιγμή που θα πήγαιναν καλά οι δουλειές. Πράγματι, για την Olena ο πρώτος καιρός στο σκάφος φάνταζε με εργασιακό παράδεισο. Τα προβλήματα ξεκίνησαν λίγο μετά, όταν μεταξύ τους αναπτύχθηκε κάποια οικειότητα.

«Προσπάθησε πολλές φορές να δει με διαφορετικό μάτι την επαγγελματική μας σχέση», θα πει το μοντέλο. «Ομως εγώ δεν ενέδωσα, δεν είχα κάτι τέτοιο στο μυαλό μου. Τον έβλεπα σαν δάσκαλο. Ηταν ο καπετάνιος μου κι εγώ απλά ένα μέλος του πληρώματος, τίποτα παραπάνω. Με βοήθησε πολύ, δεν το κρύβω, ήταν πολύ κοντά μου. Μάθαινα πράγματα, ανταποκρινόμουν στα καθήκοντά μου αλλά ως εκεί», προσθέτει.

Εκείνη την εποχή η Olena χωρίζει από τον τότε σύντροφο της και, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει, ο απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. έγινε ακόμα πιο επίμονος απέναντί της, εκδηλώνοντας με διάφορους τρόπους το ενδιαφέρον του για εκείνη.
Η ίδια θα πει: «Οταν χώρισα περίμενε να γίνει κάτι μεταξύ μας. Ομως εγώ δεν το ήθελα και του το έδειχνα ελπίζοντας να το καταλάβει. Τότε ξεκίνησε να λέει διάφορα άσχημα πράγματα για ανθρώπους με τους οποίους συναναστρεφόμουν. Τον έκοψα τελείως και τότε άρχισε να γίνεται επικίνδυνος».

Το μοντέλο υποστηρίζει ότι ο απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. την απείλησε, και όχι μόνο μία φορά, ότι θα της καταστρέψει τη ζωή. Μετά άρχισε να της ζητάει να του επιστρέψει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, το οποίο ουδέποτε εκείνη έλαβε, όπως λέει. Μέρα με τη μέρα η πίεση γινόταν αφόρητη, με αποτέλεσμα η Olena να απευθυνθεί στην Αστυνομία.  Συγκεκριμένα, στις 21 Ιουλίου και ώρα 21.40 πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα της Πάρου για να καταγγείλει τον πρώην εργοδότη της. Στο βιβλίο συμβάντων αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Μας δήλωσε ότι ο καθ’ ου την απειλεί για αστικής φύσης διαφορές και κατ’ έγκληση διωκόμενα αδικήματα. Κατόπιν τούτου ζήτησε να κληθεί από την Υπηρεσία μας για να του γίνουν όλες οι νόμιμες συστάσεις. Εκείνος προσήλθε στην Υπηρεσία μας στις 22.00 της ίδιας μέρας κι αφού του έγιναν οι δέουσες συστάσεις για ειρηνική διευθέτηση των διαφορών τους με τον καταγγέλλοντα, δήλωσε ότι δεν αποδέχεται τα σε βάρος του καταγγελλόμενα και ότι υπάρχουν οικονομικές διαφορές με την καταγγέλλουσα».

model_oukranie

Από εκείνο το σημείο και μετά η ένταση μεταξύ τους κλιμακώθηκε. Ο απόστρατος αξιωματικός, τρεις ημέρες αργότερα, πήγε στο Α.Τ Πάρου για να καταγγείλει με τη σειρά του το μοντέλο, υποστηρίζοντας ότι τον απείλησε, τον εξύβρισε, επιμένοντας ότι υφίστανται οικονομικές διαφορές ανάμεσα τους.  Συγκεκριμένα, στο βιβλίο συμβάντων αναφέρεται: «Ο καταγγέλλων δηλώνει ότι η καθ’ ου τον απείλησε στις 21/2/2020 για την ζωή του, τον εξύβρισε και προσπάθησε να τον παγιδεύσει με μηνύματα, ήτοι για αστικής φύσης διαφορές και κατ’ έγκληση διωκόμενα αδικήματα».

Τα κορωνο-πάρτυ και ο «Γιατρός»

Πριν από περίπου τρεις βδομάδες κατατέθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μια ανώνυμη καταγγελία από «κάτοικο» της Πάρου. Συγκεκριμένα, πρόκειται, όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται στην καταγγελία της, για μέλος μονογονεϊκής οικογένειας με δύο παιδιά, η οποία έχασε τον άντρα της πριν από τρία χρόνια. Στο περιεχόμενο της καταγγελίας, η εν λόγω γυναίκα υποστηρίζει ότι η 26χρονη κόρη της είχε μπλέξει με έναν άνδρα που σήμερα τυγχάνει να είναι ο σύντροφος του μοντέλου από την Ουκρανία.
Αναφέρει λοιπόν: «Φέτος τον χειμώνα η κόρη μου 26 ετών και ωραίο κορίτσι άρχισε να κάνει παρέα με κάποιον (σ.σ.: σε αυτό το σημείο αναφέρονται τα στοιχεία του). Κάθε μέρα πήγαινε στη βίλα του στην Αγκαιριά Πάρου να ακούσουν μουσική. Θα ήταν η μούσα του, της έλεγε».

Και συνεχίζει παρακάτω: «Στην αρχή δεν έδωσα σημασία, μετά από λίγο διάστημα όμως άρχισε η κόρη μου να αλλάζει συμπεριφορά. Δεν κοιμόταν καθόλου, για μέρες έμενε στη βίλα του και όταν επέστρεφε ήταν σαν κακοποιημένη, μαστουρωμένη πόρνη της Ομόνοιας. Αρχισα να ανησυχώ, τη ρώταγα τι συμβαίνει, απαντούσε με νεύρα, με έβριζε και κάλυπτε τον […] και τους φίλους του. Πάντα μαστουρωμένη, έκανα τα πάντα να την πείσω να κόψει αλλά μάταια, το κορίτσι μου ήταν εθισμένη στα ναρκωτικά και αυτός την έβαζε να πηγαίνει με άντρες μεγαλύτερους και εύπορους σε κορωνο-πάρτι που διοργάνωνε ο ίδιος στη βίλα στην παραλία Βουτάκου ακόμα και στην Αντίπαρο».

model_oukranie3

Πιο κάτω, η καταγγέλλουσα ισχυρίζεται ότι ο συγκεκριμένος άνδρας -νυν σύντροφος του μοντέλου από την Ουκρανία- δρα με τις πλάτες της Αστυνομίας εδώ και τέσσερα χρόνια.
«Στις 2 Οκτωβρίου ο εν λόγω άνδρας και η παρέα του έκαναν ένα ακόμη κορωνο-πάρτι στη βίλα του. Η κόρη μου ήταν μαστουρωμένη, στον κόσμο της. Μια μέρα πριν το πάρτι τσακωθήκαμε, έφυγε και την βρήκα την επόμενη μέρα του πάρτι, κοντά στη βίλα κακοποιημένη και μισόγυμνη, να μην μπορεί να μιλήσει, μισοπεθαμένη. Αμέσως μεταβήκαμε στη Σύρο στο νοσοκομείο. Είχε πάρει όλες τις ναρκωτικές ουσίες που υπάρχουν. Αφού συνήλθε την επόμενη μέρα από το φόβο της μου είπε τα πάντα γι αυτόν τον μαστροπό, έμπορο ναρκωτικών τον δολοφόνο».

Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, ο εν λόγω άνδρας με το παρατσούκλι «Γιατρός» μένει στο νησί τα τελευταία τέσσερα χρόνια, διοργανώνει πάρτυ με ναρκωτικά και ιερόδουλες. Υποστηρίζει ότι συνεργοί του είναι μια Ουκρανή και μια Ελληνίδα. Συγκεκριμένα, για την Ουκρανή λέει: «Η Ουκρανή ήρθε φέτος και μένει μαζί του ακόμα και τώρα. Καυχιόταν στην παρέα για τον “άντρα” της, κάποιον ελληνοιταλό, ότι πριν από δυο χρόνια είχαν έρθει στο Πάρο και μαζί έπνιξαν το νησί στην κόκα. Το κύκλωμα αυτό πραγματοποιεί επίσης εικονικούς γάμους με κορίτσια εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Ολοκληρώνοντας στην καταγγελία της, ανέφερε ότι στις 31 Οκτωβρίου πάνω στην πανσέληνο σχεδίαζε να οργανώσει ένα ακόμη κορωνο-πάρτυ, προσθέτοντας ότι αυτό το κύκλωμα ευθύνεται για τον θάνατο πολλών παιδιών από χρήση ναρκωτικών σε Αθήνα, Πάρο και Αντίπαρο. «Σας παρακαλώ να επέμβετε. Η δική μου οικογένεια διαλύθηκε, μην το πάθουν και άλλοι. Αξίζει σε αυτούς να μπουν φυλακή», τονίζει.

Ωστόσο, το μοντέλο από την Ουκρανία αναφέρει στο «ΘΕΜΑ» ότι τόσο ο φίλος της όσο και η ίδια δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με όσα αναφέρονται στην καταγγελία. Είναι πεπεισμένοι ότι η καταγγελία συντάχθηκε από τον απόστρατο της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να διαταχθεί έρευνα εις βάρος τους, επειδή εκείνη δεν ανταποκρίθηκε ποτέ στο ερωτικό του ενδιαφέρον. Επισημαίνουν μάλιστα ότι ενώ το σύνολο της καταγγελίας είναι γραμμένο σε υπολογιστή, υπάρχουν διάφορες σημειώσεις πάνω στο χαρτί με τον γραφικό του χαρακτήρα. Γι’ αυτό και ζήτησαν τη συνδρομή γραφολόγου.

«Ο γραφολόγος συνέκρινε τις ιδιόχειρες προσθήκες στο κείμενο με τον γραφικό χαρακτήρα του πρώην εργοδότη μου και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για το ίδιο άτομο», συμπληρώνει το μοντέλο. «Αυτός ο εφιάλτης που ζω δεν έχει προηγούμενο αλλά κάποια στιγμή πρέπει και θα λήξει γιατί δεν πάει άλλο», καταλήγει, δηλώνοντας αποφασισμένη να καταφύγει στις δικαστικές αρχές.

protothema.gr