Το νέο εμβληματικό κτίριο της Netcompany-Intrasoft μεταμορφώνει το κέντρο της Αθήνας
3 months, 14 days ago
6

Ένα σύμβολο αρχιτεκτονικής που συνάδει αισθητικά με το ιστορικό κέντρο της Αθήνας , ενώ συμβάλει  έμπρακτα στο νέο βιώσιμο χαρακτήρα της πόλης, άνοιξε τις πύλες του προσφέροντας μια νέα εργασιακή εμπειρία στους ανθρώπους της  Netcompany – Intrasoft, τη Νο1 εταιρεία πληροφορικής στην Ελλάδα.

Ηεταιρεία άνοιξε πρόσφατα τις πόρτες του νέου εμβληματικού της κτιρίου στο Σύνταγμα, και συγκεκριμένα στην Λεωφόρο Αμαλίας, προσφέροντας μια νέα εργασιακή εμπειρία στους ανθρώπους της και ένα κτίριο εξαιρετικής αισθητικής στους Αθηναίους. Με μοντέρνα παρουσία, συνυπάρχει αρμονικά με το ιστορικό κέντρο της Αθήνας και τα αρχαία μνημεία της περιοχής διατηρώντας παράλληλα την μνήμη της αρχιτεκτονικής γλώσσας της εποχής που κατασκευάστηκε. Με γυάλινες επιφάνειες περιμετρικά, το 2.200 τ.μ. κτίριο, αξιοποιεί  στο έπακρο το φυσικό φως, και δημιουργεί μια συνεχή σχέση μεταξύ εσωτερικού και περιβάλλοντα χώρου που περιλαμβάνει τους στύλους  Ολυμπίου Διός,  τον Εθνικό Κήπο, το Καλλιμάρμαρο και την Ακρόπολη. Είναι σύμφωνο με τα υψηλότερα περιβαλλοντικά πρότυπα, και έχει πιστοποιηθεί κατά LEED, ακολουθώντας έτσι την πολιτική βιωσιμότητας της εταιρείας.

 

 

Συγχρόνως παρέχει εύκολη πρόσβαση προς όλους τους εργαζομένους, μειώνοντας περαιτέρω τη χρήση αυτοκινήτων και ρύπων στο κέντρο της Αθήνας. Το σύγχρονο αυτό περιβάλλον αναβαθμίζει την καθημερινότητα των εργαζομένων διευκολύνοντας  την συνεργασία και την ελεύθερη επικοινωνία μεταξύ τους, μέσω ανοιχτών γραφείων, meeting room που προσφέρουν  μοναδικές δυνατότητες ψηφιακής επικοινωνίας και  χώρους χαλάρωσης για τα διαλείμματα, αλλά και μια  εκπληκτική ταράτσα που προσφέρει πανοραμική θέα από την Ακρόπολη ως το Καλλιμάρμαρο και τη Βουλή.

 

 

Αργεντινή: Ο πληθωρισμός προβλέπεται να φθάσει το 149% φέτος

Η οικονομία της Αργεντινής, υπό πίεση λόγω ιστορικής ξηρασίας που επιδεινώνει η συνεχιζόμενη νομισματική κρίση, εκτιμάται πως θα συρρικνωθεί κατά 3% φέτος, σύμφωνα με την ίδια έρευνα.

 Αναλυτές οι οποίοι συμμετείχαν σε μηνιαία έρευνα της κεντρικής τράπεζας της Αργεντινής προέβλεψαν ότι ο πληθωρισμός σε ετήσια βάση θα φθάσει το 149% το 2023, ποσοστό αυξημένο σε σύγκριση με αυτό που εκτιμούσαν στην αμέσως προηγούμενη (126%), ανακοινώθηκε χθες από τον θεσμό.

Τον Μάιο, αναλυτές υπολόγισαν πως οι τιμές αυξήθηκαν 9%. Ο πληθωρισμός τον Απρίλιο ήταν 8,4%, σύμφωνα με το εθνικό ινστιτούτο στατιστικής της χώρας.

Η οικονομία της Αργεντινής, υπό πίεση λόγω ιστορικής ξηρασίας που επιδεινώνει η συνεχιζόμενη νομισματική κρίση, εκτιμάται πως θα συρρικνωθεί κατά 3% φέτος, σύμφωνα με την ίδια έρευνα.

Οι αναλυτές προβλέπουν πως το πέσο, η επίσημη ισοτιμία του οποίου έναντι του δολαρίου βρίσκεται στα 245:1, θα κλείσει τη χρονιά υποχωρώντας ακόμη περισσότερο, στα 408,68:1 έναντι του δολαρίου, και το 2024 στα 917,5:1.

Η ραγδαία αύξηση των τιμών και η μείωση των αποθεμάτων συναλλάγματος δυσκολεύουν τα πράγματα για την κεντροαριστερή κυβέρνηση της Αργεντινής ενόψει των εκλογών του Οκτωβρίου.

Η έρευνα του κεντρικού πιστωτικού ιδρύματος της χώρας της Λατινικής Αμερικής έγινε σε δείγμα 38 ειδικών από την 29η ως την 31η Μαΐου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters