«To πιο θανατηφόρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην ιστορία της Ελλάδας», γράφει η Le Figaro
1 year, 1 month ago
6

Για το πιο θανατηφόρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στη χώρα μας κάνει λόγο η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» αναφερόμενη στη σύγκρουση δύο τρένων στο ύψος της κοιλάδας των Τεμπών χθες το βράδυ.

Δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστά τα αίτια της σφοδρής, μετωπικής σύγκρουσης των δύο τρένων που στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον σε 38 ανθρώπους, όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα.

Το σχετικό δημοσίευμα επικαλείται τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, Βασίλης Βαθρακογιάννης, ο οποίος τόνισε ότι η επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

«Η επιχείρηση απεγκλωβισμού βρίσκεται σε εξέλιξη και πραγματοποιείται κάτω από αντίξοες συνθήκες, λόγω της σοβαρότητας της σύγκρουσης των δύο τρένων», ανέφερε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Πλάνα που δημοσιεύτηκαν σε τοπικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους έδειχναν πυκνά σύννεφα καπνού να υψώνονται από τα εκτροχιασμένα βαγόνια μετά τη σύγκρουση επιβατικής αμαξοστοιχίας με εμπορικό τρένο στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών, σχολιάζει το δημοσίευμα.

Στο σημείο της τραγωδίας επιχειρούν περίπου 150 πυροσβέστες, 40 ασθενοφόρα. Την ίδια ώρα, γερανοί και μηχανικοί προσπαθούν να σηκώσουν τα αναποδογυρισμένα βαγόνια προκειμένου να απεγκλωβίσουν τυχόν επιζώντες.

«Ο κόσμος ούρλιαζε και φοβόταν

Στην ιστοσελίδα της τοπικής εφημερίδας της Λάρισας «Onlarissa», γράφει η «Le Figaro, μια νεαρή γυναίκα εξηγεί δακρυσμένη ότι «το τρένο άργησε και είχε σταματήσει για λίγα λεπτά όταν ακούσαμε έναν εκκωφαντικό θόρυβο».

«Ζήσαμε κάτι συγκλονιστικό», εξηγεί ο Λάζος, ένας εκ των τυχερών επιβατών που αφηγήθηκε την τραγική εμπειρία του στο «protothema.gr».

«Δεν είμαι ένας από τους τραυματίες, αλλά έχω βαφτεί με το αίμα άλλων ανθρώπων που τραυματίστηκαν και βρίσκονταν δίπλα μου», είπε χαρακτηριστικά.