Το «τέλειο» σχέδιο που όμως έβγαλε τελικά αυτογκόλ
2 years, 7 months ago
6

Αν ο Αποστολάκης δεν υπέκυπτε στις πιέσεις του ΣΥΡΙΖΑ όλοι θα μιλούσαν για την επιτυχή κίνηση Μητσοτάκη να περιορίσει αφενός την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ προς την Πολιτική Προστασία και αφετέρου να συνεχίσει την πολιτική πλαγιοκόπηση του αντιπάλου.

Όμως, η ιστορία δεν γράφεται με αν, και η πολιτική είναι σκληρή, όπως είπε αποχωρώντας ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης που χρεώθηκε όλες τις αστοχίες της διαχείρισης των πυρκαγιών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγαγε σημαντική νίκη και ενώ θα βρισκόταν στο πολιτικό καναβάτσο, ξανάριξε την κυβέρνηση σε θέση άμυνας τραυματίζοντας περαιτέρω την εικόνα της.

Ανεξάρτητα από τα επικοινωνιακά χαρακτηριστικά της απόφασης του πρωθυπουργού να ορίσει τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, υπουργό Πολιτικής Προστασίας η εξέλιξη της υπόθεσης και οι χειρισμοί που ακολούθησαν δεν έδειξαν ότι υπήρξε – ίσως και λόγω του αιφνιδιασμού-σωστό damage control και διαχείριση της κρίσης.

Ακόμη και η επίσημη ανακοίνωση καθυστέρησε μια ώρα να εκδοθεί!

Άραγε, γιατί είναι απαραίτητη διακομματική συναίνεση για τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας; Ο Χαρδαλιάς που ήταν κομματικό στέλεχος μέχρι και τις φωτιές φέτος απολάμβανε διακομματικής συναίνεσης;

Η ΝΔ κυβερνά, δικοί της είναι οι υπουργοί.

Εκτός εάν το ζητούμενο ήταν «ασυλία» και όχι συναίνεση.

Το πλήγμα είναι πιο ισχυρό καθώς ο κ. Μητσοτάκης που έχει την τάση να επιλέγει εξωκοινοβουλευτικούς έχασε μια σημαντική μάχη σε ένα σημαντικό momentum.

Όμως, τα πολιτικά συμπεράσματα είναι σαφή:

Η Κυβέρνηση οφείλει, εάν θέλει να μακροημερεύσει, να ανασυγκροτηθεί και να μην υποτιμά τους αντιπάλους της.

Η πολιτική και η αποτελεσματικότητα είναι η ουσία και γι’ αυτά θα κριθεί από τους πολίτες.

Οι ρουκέτες μπορεί να είναι εντυπωσιακές αλλά ενίοτε είναι και ανεξέλεγκτες και γίνονται μπούμερανγκ.

Και πλέον τα λάθη δεν συγχωρούνται.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέστησε σαφές στην κυβέρνηση ότι διατηρεί δυνάμεις, ερείσματα και επιρροή.

Η συναίνεση που ζήτησε η κυβέρνηση δεν παρέχεται. Ειδικά, τώρα που έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για το δεύτερο μισό της θητείας της.

Έτσι, στον επόμενο ανασχηματισμό που θα είναι εκλογικός θα πρέπει οι κινήσεις να είναι ζυγισμένες διπλά

 

in.gr