Το θρίλερ της Πάτρας στο Τούνελ: Πώς ενημερώθηκαν οι γιατροί για την ανακοπή της 9χρονης Τζωρτζίνας
2 years, 1 month ago
6

Με γιατρούς και νοσηλευτές που χειρίστηκαν το περιστατικό της 9χρονης Τζωρτζίνας μίλησε το Φως στο Τούνελ. Μία από τις μαρτυρίες αφορά την ημέρα που η Τζωρτζίνα έπαθε την πρώτη ανακοπή.

Με γιατρούς και νοσηλευτές που χειρίστηκαν το περιστατικό της 9χρονης Τζωρτζίνας μίλησε το Φως στο Τούνελ. Μία από τις μαρτυρίες αφορά την ημέρα που η Τζωρτζίνα έπαθε την πρώτη ανακοπή.

Την Κυριακή 11 Απριλίου η μητέρα ήταν εκείνη που θα βίωνε ξανά στιγμές που όλοι απεύχονται.

Έχοντας ήδη θρηνήσει δύο παιδιά και έγκυος στο τέταρτο, θα έβλεπε τη μεγάλη της κόρη να πηγαίνει στον άλλο κόσμο και να επιστρέφει βαριά λαβωμένη…

Οι μαρτυρίες είναι συγκλονιστικές: «Πέρασε ο γιατρός γύρω στις έξι και το παιδί κοιμόταν φυσιολογικά. Επτά παρά πέντε η μαμά έρχεται σε μας. Μιλάμε για μικρές αποστάσεις. Δύο δωμάτια απόσταση. Μας είπε ότι κάτι δεν πάει καλά με το παιδί. Δεν μας έδωσε την εικόνα του επείγοντος, οπότε βγήκαμε περπατώντας μαζί της αν και στο μεταξύ είχε πάει ήδη νοσηλεύτρια στο δωμάτιο. Προφανώς δεν είχε αντιληφθεί τη σοβαρότητα. Εκείνη που έβαλε τις φωνές ήταν η νοσηλεύτρια. Ούρλιαξε «τρέξτε» και τρέξαμε όλοι μαζί. Το παιδί βασικά δεν είχε σημάδια ζωής, ήταν νεκρό. Πέσαμε όλοι πάνω του».

Μάρτυρες περιγράφουν πως ένας έμπειρος γιατρός του νοσοκομείου κατάφερε μετά από υπεράνθρωπη προσπάθεια να επαναφέρει το χωρίς σφυγμό κοριτσάκι στη ζωή…

«Έπεσε πάνω στο παιδί στην κυριολεξία. Όταν μάλιστα άκουσε ποιο παιδί είναι φώναζε “δεν θα σε αφήσω να φύγεις”. Έγιναν τα πάντα και το επανέφερε».

«Χάθηκε χρόνος»

Μετά από σχετική ερώτηση δημοσιογράφου της εκπομπής για το εάν χάθηκε πολύτιμος χρόνος, ο μάρτυρας απάντησε: «Βεβαίως. Αυτό είναι σίγουρο, είναι δεδομένο. Τι να σας πω, αυτό είναι πολύ μυστήριο. Είναι περίεργο, ήταν μια χαρά, δεν μπορεί. Αφού μετά το πρώτο που ζητήσαμε ήταν τοξικολογική. Τη στείλαμε στο Ρίο, αλλά δεν έδειξε τίποτα. Το παιδί ήταν νεκρό, γι’ αυτό και χρειάστηκε τόση ώρα για να επανέλθει. Ένα παιδί που υποτίθεται έχει πρόβλημα με την καρδιά του, δεν επανέρχεται με τίποτα. Αν είναι προβληματική η καρδιά, δεν θα επανέλθει. Αυτή η καρδούλα ήταν φρέσκια. Επανήλθε».

in.gr