Το tweet του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για την Εύα Καϊλή που «άναψε φωτιές» και γιατί το διέγραψε
1 year, 4 months ago
6

Η ανάρτηση στο Twitter του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Μπουρνούς, για την υπόθεση του Qatar Gate και την εμπλοκή της Εύας Καϊλή «άναψε φωτιές», αλλά μόλις 15 λεπτά αργότερα ο βουλευτής την διέγραψε

 Συνολικά γίνεται λόγος για καταθέσεις 28 εκατομμυρίων ευρώ σε λογαριασμούς της οικογένειας Καϊλή με προέλευση το Κατάρ.

«Ήρθαν στο φως οι τραπεζικοί λογαριασμοί σε φορολογικούς παραδείσους των εμπλεκομένων στο μεγαλύτερο σκάνδαλο διαφθοράς του Ευρωκοινοβουλίου. Τρεις λογαριασμοί από αυτούς  που βρέθηκαν στον Παναμά ανήκαν στην Εύα Καϊλή, τον πατέρα της Αλέξανδρο Καϊλή και την μητέρα της, Μαρία Ιγνατιάδου» γράφει αρχικά και συνεχίζει:

«Βρέθηκαν 20 εκατομμύρια ευρώ σε δύο καταθέσεις από το Κατάρ προς την Εύα Καϊλή. 4 εκατομμύρια ευρώ σε δύο καταθέσεις από το Κατάρ προς τον Αλέξανδρο Καϊλή. 4 εκατομμύρια ευρώ σε δύο καταθέσεις από το Κατάρ προς την Μαρία Ιγνατιάδου. Σοσιαλιστές μέχρι το μεδούλι οικογενειακώς. Η Ελλάδα διασύρεται διεθνώς και η κατρακύλα δεν έχει σταματημό. Ας είναι καλά η βελγική δικαιοσύνη που κάνει τη δουλειά της και ξεσκεπάζει τον βούρκο».

 

 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διατείνεται ότι το εν λόγω tweet κατέβηκε μέχρι να διαπιστωθεί και από άλλες πηγές η εγκυρότητα της είδησης που έγινε γνωστή από ισπανόφωνο account. Στις αναρτήσεις δημοσιεύονται και τραπεζικά έγγραφα που, αν ισχύουν, δείχνουν τις συναλλαγές σε λογαριασμούς τράπεζας στον Παναμά.

Τα Tweet από τον λογαριασμό Las Cloacas del Sistema

“Έρχονται στο φως οι λογαριασμοί σε φορολογικούς παραδείσους όσων εμπλέκονται στο μεγαλύτερο σκάνδαλο διαφθοράς στην ιστορία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου” σημειώνεται.

“Οι λογαριασμοί δόθηκαν στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και διατέθηκαν στο ACODAP Complaint Box, την ένωση κατά της διαφθοράς υπό την προεδρία του δικαστή Fernando Presencia @juez_fpresencia από τον Alberto Royuela και τον δημοσιογράφο Juan Martínez Grasa” προσθέτει άλλο tweet.