Το βίντεο με την εισβολή του «Ρουβίκωνα» σε δικηγορικό γραφείο -Η ψύχραιμη στάση της υπαλλήλου [βίντεο]
11 months, 20 days ago
6

Το βίντεο με την εισβολή μελών του «Ρουβίκωνα» το βράδυ της Τετάρτης σε δικηγορικό γραφείο στο Πεδίον του Αρεως, έδωσε στη δημοσιότητα η αναρχική συλλογικότητα.

Ο Ρουβίκωνας υποστηρίζει ότι  πρόκειται για «εισπρακτική που λειτουργεί με μανδύα το συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο, διαχειρίζεται κόκκινα δάνεια για funds, αλλά και λογαριασμούς εταιρειών κινητής τηλεφωνίας».

Οι εισβάλλοντες μίλησαν με μια κυρία που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο γραφείο φωνάζοντας ότι έχουν καταγγελίες πως η εταιρεία απειλεί πολίτες για τα δάνειά τους. Είπαν μάλιστα πως αυτή η επίσκεψη ήταν η τελευταία προειδοποίησή τους και πως την επόμενη φορά θα τα κάνουν «λαμπόγυαλο».

Αίσθηση προκάλεσε η ψύχραιμη στάση της υπαλλήλου η οποία αντιμετώπισε χωρίς φόβο τους εισβολείς. «Ετσι υποστηρίζετε εσείς» τους είπε αναφερόμενη στις αιτιάσεις τους.

Οταν τα μέλη του Ρουβίκωνα της διαμήνυσαν ότι δεν τους ενδιαφέρει αν θα συλληφθούν και δικαστούν («χ@στήκαμε για τα δικαστήρια» είπαν) εκείνη απάντησε με εμφανή ειρωνεία: «Το γνωρίζουμε…».

«Οχι ειρωνείες τώρα όμως» απάντησαν μάλλον αιφνιδιασμένα τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας.

Δείτε το βίντεο που ανήρτησε ο Ρουβίκωνας:

Σε ανάρτησή της σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η αναρχική συλλογικότητα υπενθυμίζει ότι την προηγούμενη εβδομάδα έκανε παρέμβαση στην εισπρακτική Eos Matrix, «για τις τακτικές που χρησιμοποιούν για να τρομοκρατήσουν ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα καθώς και δυσκολίες διαβίωσης λόγω χρεών». «Με τη σημερινή επίσκεψη στο δικηγορικό γραφείο ΚΑΡΟΛΟΣ ΧΑΝΙΚΙΑΝ αποδεικνύουμε για άλλη μια φορά πως δε μένουμε σε ευχολόγια. Δε θα σταματήσουμε να παρεμβαίνουμε μέχρι να σπάσει το απόστημα των νομιμοποιημένων εκβιασμών, μέχρι να καταλάβουν οι μπράβοι των τραπεζών, των ιδιωτών επιχειρηματιών και του κράτους οτι η ζωή μας δεν υποθηκευεται , οτι θα μας βρίσκουν μπροστά τους μέχρι να κλείσει και το τελευταίο γραφείο ή εταιρία που αναλαμβάνει να τραμπουκίζει τη βάση της κοινωνικής πυραμίδας» υποστηρίζει ο «Ρουβίκωνας» και προσθέτει: «Η συγκεκριμένη εισπρακτική που λειτουργεί με μανδύα το συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο, διαχειρίζεται κόκκινα δάνεια για funds, αλλά και λογαριασμούς εταιρειών κινητής τηλεφωνίας. Πριν κάποιο καιρό έγινε γνωστή η ανάμιξή του σε υπόθεση ξένου fund το οποίο είχε αγοράσει δάνεια στην Ελλάδα, χωρίς όμως να έχει υποκατάστημα στη χώρα όπως θα έπρεπε σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος. Αυτό βέβαια δεν εμπόδισε το δικηγορικό γραφείο του Χανικιάν να συνεργαστεί μαζί του και να «τρέχει» τις υποθέσεις του. Όλα αυτά τη στιγμή που εδώ και χρόνια μεγαλοεπιχειρηματίες λαμόγια και κομματικές παρατάξεις δε δέχονται καμία ενόχληση για τα υπέρογκα δάνεια που οφείλουν, αφού στο υπάρχον σύστημα η διαπλοκή επιβάλει να μην επεμβαίνει κανείς στις υποθέσεις αυτών που έχουν λεφτά και εξουσία, αυτών που το εξυπηρετούν».