Τον έσωσε το ταλέντο του: 48χρονος αθωώθηκε 27 χρόνια μετά για φόνο που δεν έκανε χάρη στις ζωγραφιές του
8 months, 18 days ago
6

Η ιστορία του θα μπορούσε να είναι ένα καλογραμμένο σενάριο κινηματογραφικής ταινίας, ωστόσο είναι πέρα για πέρα αληθινό. Το ταλέντο ενός 48χρονου κρατουμένου στη ζωγραφική φαίνεται ότι τον έσωσε και τον… αθώωσε πανηγυρικά.

Το ταλέντο του τράβηξε αρχικά την προσοχή ενός εκ των σωφρονιστικών μέσα στην φυλακή της Νέας Υόρκης. Εκείνος του έδωσε μία φωτογραφία ένα φημισμένο γήπεδο γκολφ στη Τζόρτζια και του ζήτησε να το ζωγραφίσει.

Ορισμένες από τις ζωγραφιές του με ξυλομπογιές απεικόνιζαν γήπεδα του γκολφ και φιλοξενήθηκαν στο αθλητικό περιοδικό Golf Digest, με αποτέλεσμα η υπόθεσή του να πάρει διαστάσεις και να ανοίξει εκ νέου.

Ο Ντίξον επέμενε ότι ήταν αθώος κατά τη διάρκεια των 27 ετών που βρίσκεται στη φυλακή για μία δολοφονία στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης.

Ως εκ τούτου, και μετά τις διαστάσεις που πήρε η υπόθεση, μια ομάδα φοιτητών Νομικής ασχολήθηκε με το ζήτημα και επανεξέτασαν όλα τα στοιχεία που συνέδεαν τον Ντίξον με το έγκλημα. Και όπως αποδείχθηκε 48χρονος, βρισκόταν στο σημείο του εγκλήματος, όμως δεν ήταν αυτός που διέπραξε την δολοφονία.