Τουρκικό κύμα υπερπτήσεων & παραβιάσεων -Ψευτοτσαμπουκάδες, λέει ο Καμμένος
1 year, 3 months ago
6

Οι Τούρκοι επιμένουν στο δόγμα της πρόκλησης στο Αιγαίο και προχώρησαν σε νέες υπερπτήσεις αυτή τη φορά πάνω από τις Οινούσες και τη νήσο Παναγιά.

Συγκεκριμένα σχηματισμός δύο Tουρκικών F-16, μπήκε στις 10:43 στο FIR ΑΘΗΝΑΣ και έκανε υπερπτήσεις στις 10:43, 10:48 και 10:59 πάνω από τις Οινούσες σε ύψος 8 χλμ.

Οι πιλότοι όμως της Τουρκικής Αεροπορίας δεν σταμάτησαν εκεί αφού στις 10:51 ένα F-16 πέταξε πάνω από τις Oινούσες στα 8 χλμ υψος και ένα F-16 πάνω από τη νήσο Παναγιά στα 8 χλμ υψος.
Τελικά τα τουρκικά μαχητικά βγήκαν από το FIR AΘHNΩN στις 11:00.

Από το πρωί ξεκίνησαν οι προκλήσεις 

Δύο τουρκικά F-16 πραγματοποίησαν υπερπτήση πάνω από το Καστελόριζο. Συγκεκριμένα, σήμερα, δύο τουρκικά μαχητικά F-16 μπήκαν στις 8:42 στο FIR Αθηνών, στις 8:43 πραγματοποίησαν χαμηλή πτήση σε ύψος 4 χιλιάδες πόδια πάνω από το Κασστελόριζο και αποχώρησαν από το FIR Αθηνών στις 8:44.
H υπερπτήση έγινε μόλις λίγα λεπτά μετά την αναχώρηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, από την ακριτική Μεγίστη, όπου διανυκτέρευσε, και τα τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν σε εξαιρετικά χαμηλό ύψος, μόλις 1 χλμ. από το έδαφος!

Καμμένος: Ψευτοτσαμπουκάδες οι Τούρκοι

Μέσω twitter απάντησε ο Πάνος Καμμένος στις προκλήσεις της Αγκυρας με τις υπερπτήσεις πάνω από το Καστελόριζο λίγα λεπτά μετά την αναχώρηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Ο Πάνος Καμμένος έγραψε πως οι πιλότοι της ΠΑ αναχαιτίζουν αποτελεσματικά  τους τούρκους ψευτοτσαμπουκάδες.

Συγκεκριμένα ο ΥΠΕΘΑ έγραψε «Η ΤΠΚ του Πολεμικού μας Ναυτικού ο Κυβερνήτης και το πλήρωμα μαζί με τους άλλους υπερασπιστές του Αιγαίου της ΔΑΝ Μεγίστης δένουν με τους Ακρίτες του μαγευτικού Καστελόριζου. Σήμερα  όπως κάθε ημέρα οι πιλότοι της ΠΑ αναχαιτίζουν αποτελεσματικά  τους τούρκους ψευτοτσαμπουκάδες».

Την ανάρτηση συνόδευε και ένα βίντεο μέσα από το ελικόπτερο.

Κόντρα Αποστολάκη-Ακάρ 

Με καθυστέρηση ωρών και αφού είχαν προβεί στην προκλητική ενέργεια της υπερπτήσης πάνω από το Καστελόριζο, απάντησαν οι Τούρκοι στον αργηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη. 

Η απάντηση ήρθε δια στόματος του Τούρκου υπ. Αμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος μίλησε για «γαλάζια» πατρίδα τονίζοντας ότι η Τουρκία δεν έχει σκοπό να υποχωρήσει από τα «δικαιώματά» της σε Αιγαίο και Μεσόγειο.

Συγκεκριμένα είπε:

«Κάνουμε όλες τις προσπάθειες για να προστατεύσουμε τη ᾽γαλάζια πατρίδα μας᾽. Δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε από τα δικαιώματα της χώρας και του λαού μας. Είμαστε υπέρ της ειρήνης και των σχέσεων καλής γειτονίας. Όμως στο Αιγαίο, στην Μεσόγειο δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε από τα δικαιώματα του λαού μας, της Τουρκικής Δημοκρατίας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου. Έχουμε λάβει όλα τα μέτρα για να υποστηρίξουμε τα δικαιώματα μας. Δεν επιτρέπουμε κανένα τετελεσμένο και δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο».

«Εάν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε. Και αυτό είναι μία κόκκινη γραμμή που ενστερνίζεται η κυβέρνηση», είχε πει νωρίτερα ο ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην ετήσια καθιερωμένη εορταστική συνάντησή του με τους στρατιωτικούς συντάκτες, τους διαπιστευμένους στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης. Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ όταν ρωτήθηκε για το αν θα έχουμε συμμάχους σε ενδεχόμενο πόλεμο με την  Τουρκία, είπε: «Εάν χρειαστεί να πολεμήσουμε δεν θα συμπολεμήσει κανένας δίπλα μας. Η δική μας προσπάθεια επικεντρώνεται να μην χρειαστεί να φθάσουμε ως εκεί. Με τις ΗΠΑ και την ΕΕ θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι οι Τούρκοι δεν θα φθάσουν έως εκεί».