Τραμπ: Τα μεγαθήρια Ford, GM και Tesla ρίχνονται στη μάχη κατά του κορωνοϊού
Just now
6

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε την Κυριακή ότι δίνει την έγκριση του στις αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η FordGeneral Motors και η Tesla, να ξεκινήσουν την παραγωγή μηχανικών αναπνευστήρων για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα ο Τραμπ μέσω Twitter σχολίασε ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες επιτρέπεται «να φτιάξουν αναπνευστήρες και αλλά προϊόντα, ΓΡΗΓΟΡΑ!».

«Ξεκινήστε, για να δούμε πόσο καλοί είστε» πρόσθεσε ο Τραμπ κάνοντας tag μέσα στο σχόλιο του άτομα από το προσωπικό του Λευκού Οίκου.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Τραμπ υπέγραψε ένα νομοσχέδιο το οποίο επιτρέπει στην αμερικανική βιομηχανία να φτιάχνει ιατρικό εξοπλισμό κατά τη διάρκεια κρίσεων. Αν και είπε ότι ο νόμος έχει τεθεί σε ισχύ, ακόμα είναι ασαφές σε τι βαθμό τον έχει χρησιμοποιήσει.

Η CEO της General Motors αλλά και ο Έλον Μασκ της Tesla, έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την κατασκευή μηχανικών αναπνευστήρων τα εργοστάσια τους, όπως μεταδίδει το thehill.

Στα 26.000 ανέρχονται τα κρούσματα στις ΗΠΑ, με 340 θανάτους και 176 άτομα να έχουν πάρει εξιτήριο, σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου John Hopkins.