Τραγικό παιχνίδι της μοίρας από τον σεισμό στην Κρήτη – Έτσι έχασε τη ζωή του ο 62χρονος
2 years, 6 months ago
6

Ένας 62χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του από τον φονικό σεισμό που έπληξε το νησί της Κρήτης το πρωί της Δευτέρας.

Συγκεκριμένα, νεκρός ανασύρθηκε από τα σωστικά συνεργεία της ΕΜΑΚ ο εργάτης που είχε καταπλακωθεί από τη στέγη που κατέρρευσε από τον σεισμό στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία έξω από το Αρκαλοχώρι Ηρακλείου.

Ό άτυχος άνδρας ήταν πατέρας 2 παιδιών, ενώ πρόσφατα είχε γίνει και παππούς.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες, η εκκλησία είχε προβλήματα στατικότητας και ο άτυχος 62χρονος είχε αναλάβει την αναστήλωσή της. Η μοίρα ωστόσο του έπαιξε άσχημο παιχνίδι καθώς ο σεισμός των 5,8 ρίχτερ τον βρήκε μέσα στον ιερό ναό.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, από τους έντεκα τραυματίες οι 8 είναι ελαφρά και μεταφέρθηκαν για τις πρώτες βοήθειες στο Κέντρο Υγειας, ενώ οι τρεις φέρουν κατάγματα και διακομίστηκαν στο «Βενιζέλειο» νοσοκομείο.

Σώος απεγκλωβίστηκε και άλλος ένας πολίτης στο χωριό Πατσίδερος, ο οποίος είχε παγιδευτεί μέσα στο σπίτι του καθώς από τις ζημιές λόγω του σεισμού δεν μπορούσε να ανοίξει την πόρτα.

 

Απόγνωση στο Αρκαλοχώρι: Μεγάλες ζημιές σε κτήρια

Απόγνωση επικρατεί στο Αρκαλοχώρι, όπου μετά το φόβο και το σοκ της ισχυρής σεισμικής δόνησης, πολλοί είναι οι άνθρωποι που δεν έχουν επιστρέψει και δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους, είτε γιατί έχουν καταρρεύσει είτε γιατί έχουν υποστεί πολύ σοβαρές ζημιές.

Εν τω μεταξύ, ήδη τοποθετούνται κόκκινες κορδέλες σε όσα κτήρια θεωρούνται επικίνδυνα, κλιμάκια του ΔΕΔΔΗΕ έχουν μεταβύ στο Αρκαλοχώρι για να κλείσουν την παροχή ρεύματος όπου κρίνεται απαραίτητο, καθώς και η υπηρεσία ύδρευσης για να κλείσει η υδροδότηση όπου χρειάζεται.

in.gr