Τραγωδία στα Τέμπη: Θρίλερ για την αγνοούμενη Εριέττα – Τι έδειξε η ταυτοποίηση δειγμάτων DNA
20 days ago
6

Τον δικό της Γολγοθά περνά η οικογένεια της 23χρονης Εριέττας, η οποία μία εβδομάδα μετά το δυστύχημα στα Τέμπη εξακολουθεί να αγνοείται. Η κοπέλα επέβαινε στο μοιραίο τρένο, όμως ακόμα δεν έχει ταυτοποιηθεί.

Bάσει της επίσημης ενημέρωσης, ολοκληρώθηκε η ανάλυση βιολογικού υλικού DNA που ελήφθη από τους συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ταυτοποιήθηκαν 56 νεκροί και μόνο ένα δείγμα από συγγενή αγνοούμενης δεν ταυτοποιήθηκε.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, συνολικά ταυτοποιήθηκαν 56 νεκροί, οι οποίοι προέκυψαν μέσω της συγκριτικής ανάλυσης 58 βιολογικών υλικών που ελήφθησαν από συγγενείς θυμάτων ή προσωπικά αντικείμενα αυτών, καθώς και 108 δειγμάτων που ελήφθησαν από σορούς ή σωματικά μέλη.

Και τα 108 ληφθέντα δείγματα σορών ή σωματικών μελών αντιστοιχούν στους 56 νεκρούς, ενώ μόνο για μία περίπτωση βιολογικού υλικού, που ελήφθη από συγγενή αγνοούμενης, δεν προέκυψε αντιστοίχιση καθώς δεν ανευρέθη σχετικό δείγμα.

«Βρισκόταν στο δεύτερο βαγόνι»

Το άτυχο κορίτσι φέρεται να βρισκόταν στο βαγόνι που ήταν το κυλικείο, μαζί με ένα φιλικό ζευγάρι που εντοπίστηκε νεκρό. Φίλη της αγνοούμενης φοιτήτριας μίλησε στο Star, υποστηρίζοντας ότι η Εριέττα βρισκόταν στο βαγόνι 2 και είχε έρθει στην Αθήνα.

«Ήταν μαζί με άλλο ένα φιλικό ζευγάρι στην ηλικία της. Τα παιδιά δεν επέζησαν. Εξαρχής δεν υπήρχε το όνομά της στη λίστα των νοσοκομείων. Δεν μπορείς να το πιστέψεις ότι χάθηκε με αυτόν τον τρόπο», δήλωσε και πρόσθεσε: «Ήταν ένα πολύ καλό κορίτσι με καλλιτεχνικές τάσεις. Ζωγράφιζε κιόλας, ήταν ένα αγγελούδι, ήπιο, γλυκό. Είμαστε πάρα πολύ χάλια».

«Δεν έχουμε κάτι να δώσουμε στους γονείς της φοιτήτριας που αγνοείται»

Για την φοιτήτρια που η σορός της δεν έχει ταυτοποιηθεί ακόμη αλλά και για την διαδικασία που έγινε για να εξεταστούν οι σοροί των υπόλοιπων θυμάτων μίλησε η ιατροδικαστής Ρουμπίνη Λεοντάρη.

H προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λάρισας, μετά τις αμφιβολίες που έχουν εκφράσει ορισμένες οικογένειες για το εάν παρέλαβαν στα κλειστά φέρετρα τους δικούς τους ανθρώπους, τόνισε στην ΕΡΤ ότι «το πρωτόκολλο χειρισμού απωλειών μαζικών καταστροφών που είχε αναλάβει αποκλειστικά συγκεκριμένη ομάδα της αστυνομίας, προβλέπει σε όλες τις σορούς να ληφθεί DNA».

Απαντώντας σε ερώτηση για το τι μπορεί να έχει συμβεί στην φοιτήτρια από τη Λάρισα η οποία επέβαινε στο μοιραίο τρένο και δεν έχει εντοπιστεί μετά από τις έρευνες στα συντρίμμια των τρένων η κ. Λεοντάρη δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θα θέλαμε να έχουμε κάτι να δώσουμε στους συγγενείς αυτούς, αλλά δεν έχει έρθει κάτι από το παιδί αυτό σε μας. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει εντοπιστεί κάτι».

Εξηγώντας τι μπορεί να έχει συμβεί τόνισε ότι «θα μπορούσε να είχε την ατυχία να βρίσκονταν στο επίμαχο σημείο όπου αναπτύχθηκε η μεγαλύτερη θερμοκρασία των 1.000 – 1.100 βαθμών Κελσίου, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Έτσι, θα ήταν πολύ δύσκολο να βρεθεί κάτι».