Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Η Βίκυ φοβόταν για τη ζωή της – Πώς έγινε ο φόνος μέσα στο τσιπουράδικο
2 years, 26 days ago
6

Την πυροβόλησε μέσα στο μαγαζί της, μπροστά στις κόρες της, τραυμάτισε το ένα παιδί – Η γυναίκα φοβόταν για τη ζωή της – Το προφίλ του θύτη και οι σχέσεις του με τη Χρυσή Αυγή

Ότι η 41χρονη Βίκυ φοβόταν για τη ζωή της και έλεγε σε στενούς της ανθρώπους ότι μπορεί ακόμα και να την σκοτώσει ο πρώην σύντροφός της, ανέφερε με κλάματα στα μάτια η στενή φίλη και δικηγόρος της άτυχης γυναίκας. 

Τα όσα περιγράφει ότι γίνονταν όλο αυτό το διάστημα αλλά και όσα λέει ότι έγιναν χθες το βράδυ, στο τσιπουράδικο της οδού Παπάφη στη Θεσσαλονίκη, συγκλονίζουν.

Μαρτυρία για τη δολοφονία της 41χρονης στη Θεσσαλονίκη

Ο άνδρας φέρεται να εισέβαλε στο κατάστημα έχοντας κρυμμένη την κοντόκαννη καραμπίνα στο μπουφάν του. Προσπέρασε τον κόσμο που καθόταν στα τραπέζια και μόλις βρήκε την κατάλληλη στιγμή, πυροβόλησε στην κοιλιακή χώρα τη γυναίκα και στη συνέχεια έστρεψε το όπλο στο κεφάλι του δίνοντας τέλος στη ζωή του. 

Όπως λέει η φίλη και δικηγόρος της 41χρονης μητέρας τριών παιδιών, η γυναίκα είχε καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου να απαλλαγεί από τον πυγμάχο που συνεχώς προκαλούσε επεισόδια και προβλήματα.

«Είχαν σχέση τρία χρόνια και είχαμε κάνει ασφαλιστικά μέτρα τον Ιανουάριο. Εκείνη την ώρα γυρνούσα στο σπίτι και άκουσα τον δεύτερο πυροβολισμό και πίστεψα ότι μπορεί να ήταν αυτός. Ο κόσμος βγήκε έξω, η μία της η κόρη είχε αίματα στην μπλούζα και η πιο μικρή μιλούσε στο τηλέφωνο και έλεγε ‘’πυροβόλησαν την μαμά’’», αναφέρει.

Μαρτυρίες για τη δολοφονία της 41χρονης στη Θεσσαλονίκη 2

Σύμφωνα με όσα έμαθε και περιγράφει, ο δράστης μπήκε στο κατάστημα με την καραμπίνα κρυμμένη στο μπουφάν του, προσπέρασε τον κόσμο και μόλις η Βίκυ μπήκε στην κουζίνα την ακολούθησε και την πυροβόλησε εξ επαφής, μπροστά στην κόρη της που τραυματίστηκε ελαφρά. 

Όλη η γειτονιά της Παπάφη είναι συγκλονισμένη από την δολοφονία της 41χρονης ενώ όλοι μιλώντας για τον δράστη περιγράφουν έναν άνθρωπο κτητικό που προκαλούσε συνεχώς καυγάδες.

Μάλιστα, όπως λένε πολλοί κάτοικοι που γνώριζαν καλά την Βίκυ, προσπαθούσε για τουλάχιστον έναν χρόνο να ξεκόψει από αυτόν, ωστόσο αυτός δεν το δεχόταν.

Μαρτυρίες για τη δολοφονία της 41χρονης στη Θεσσαλονίκη

«Άκουσα πυροβολισμούς και νόμιζα ότι γίνεται πόλεμος», λέει γυναίκα η οποία μένει πάνω από το κατάστημα, αναφέροντας ότι ο πυγμάχος δεν άφηνε σε ησυχία την 41χρονη.

Στενοί φίλοι της 41χρονης Βίκυς, οι οποίοι είναι σοκαρισμένοι, ήρθαν σήμερα το πρωί στο καφέ – τσιπουραδικο που διατηρούσε και δολοφονήθηκε, για να μαζέψουν μερικά προσωπικά της αντικείμενα.

«Ο άνθρωπος είχε πολλά προβλήματα. Έβγαλε περίστροφο, με τα δύο παιδιά μέσα στο μαγαζί και η μικρή είχε “Άγιο” που την πήρε ξώφαλτσα. Υπήρχε μεγάλη ένταση και είχε κάνει ασφαλιστικά μέτρα. Ο άνθρωπος ήταν ψυχοπαθής και δεν μπορούσε να χωνέψει την απόρριψη. Δεν είχαν παιδιά μαζί, ούτε περιουσίες, ούτε κάτι να μοιράσουν», ανέφερε ο χρόνιος φίλος της Βίκυς, συμπληρωνοντας ότι φοβόταν για τη ζωή της και δεν μπορούσε να τον αποφύγει.

«Με ένα ντέρμπι που είχε γίνει μεταξύ της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού, του είχαν σπάσει τα χέρια. Είχαν τρεις – τέσσερις μήνες να μιλήσουν, εμφανίστηκε χθες ξαφνικά και μπήκε με το περίστροφο μέσα στην κουζίνα, την ώρα που στο μαγαζί είχε πελάτες», δήλωσε.

Το προφίλ του δράστη της επίθεσης

Ως κτητικό, ζηλιάρη και έναν άνθρωπο που δημιουργούσε συχνά προβλήματα και καυγάδες, περιγράφουν τον πυγμάχο που «μπουκαρε» χθες το βράδυ στο τσιπουραδικο που διατηρεί η πρώην σύντροφος του στη Θεσσαλονίκη και αφού την πυροβόλησε στην κοιλιακή χώρα, έστρεψε το όπλο επάνω του, βάζοντας τέλος στη ζωή του.

Γείτονες, φίλοι και όσοι γνώριζαν καλά την 41χρονη Βίκυ, η οποία μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου και τις πρώτες πρωινές ώρες κατέληξε, κάνουν λόγο για μια ήσυχη γυναίκα, η οποία το τελευταίο διάστημα προσπαθούσε να απομακρύνει τόσο από το μαγαζί της όσο και από την ζωή της, τον 41χρονο πυγμάχο, Λεοντή Βορριά, με τον οποίo διατηρούσε παλαιότερα σχέση. «Μόλις ακούσαμε πυροβολισμούς και φωνές αμέσως καταλάβαμε ότι κάτι έγινε με την Βίκυ και αυτόν», ανέφεραν άνθρωποι της γειτονιάς στην οδό Παπάφη, μιλώντας στο protothema.gr.

Ο 41χρονος δράστης που σκότωσε την πρώην σύντροφό του, λίγο πριν στρέψει το όπλο επάνω του, κατάφερε να τραυματίσει και την κόρη της, η οποία μαζί με την αδελφή της είδαν τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε η μητέρα τους.

thessaloniki_egklima_taverna4

Μάλιστα, ο Λεοντης Βορριάς, περίπου μια ώρα πριν φτάσει στο καφενείο – ουζερί “Η Βίκυ” κρατώντας το όπλο στα χέρια, επί της οδού Παπαφη 41, είχε κάνει μια σοκαριστική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, λέγοντας ότι δεν φοβάται τον θάνατο. «Όλο και πιο κοντά στον τελευταίο αγώνα το μόνο που δεν φοβήθηκα ποτέ μου είναι ο θάνατος δεν ξέρω εσείς τι κάνετε», ήταν το τελευταίο του σχόλιο, λίγο πριν εισβάλει με το όπλο στο κατάστημα και σκοτώσει την 41χρονη μητέρα τριών παιδιών.

thanatos

«Είχαν χωρίσει πρόσφατα και την απειλούσε συχνά και μάλιστα είχε αναφέρει ότι θα την σκοτώσει. Υπήρχαν συχνά επεισόδια στο καφέ μεταξύ τους, για αυτό καταλάβαμε αμέσως μόλις ακούσαμε πυροβολισμούς, ότι κάτι έγινε με την Βίκυ», λέει στο protothema.gr, άνθρωπός που γνώριζε καλά την ιδιοκτήτρια. Μάλιστα, αρκετοί ήταν αυτοί που ανέφεραν ότι το θύμα είχε κάνει ασφαλιστικά μέτρα, προκειμένου να απαλλαγεί από τον 41χρονο.

Ο αθλητής του ΜΜΑ, αφού πυροβόλησε την Βίκυ στην κοιλιακή χώρα, στη συνέχεια έστρεψε το όπλο προς το κεφάλι του και τράβηξε τη σκανδάλη, βάζοντας τέλος στη ζωή του. Από τον πυροβολισμό τραυματίστηκε ελαφρά στην πλάτη η κόρη της πρώην συντρόφου του αθλητή, η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

thessaloniki_egklima_taverna3
thessaloniki_egklima_taverna2

Μάλιστα, την ώρα της τραγωδίας, πολύς ήταν ο κόσμος που πήγαινε προς το κατάστημα που διατηρούσε το θύμα προκειμένου να δει τον ποδοσφαιρικό αγώνα που θα ξεκινούσε σε λίγα λεπτά.

«Άκουσα πυροβολισμούς και μια γυναίκα να φωνάζει “την πυροβόλησε” και αμέσως κατάλαβα ότι κάτι κακό έγινε. Πάγωσα και σταμάτησα να περπατάω ενώ ελάχιστα λεπτά αργότερα είδα την αστυνομία να φτάνει έξω από το μαγαζί», ανέφερε στο protothema.gr θαμώνας του καταστήματος, ο οποίος την ώρα του συμβάντος βρισκόταν λίγα μέτρα μακριά.

Η Βικυ Μ. λίγες ώρες νωρίτερα είχε δημοσιεύσει στον λογαριασμό της στο Facebook, μια φωτογραφία η οποία έγραφε με νόημα: Μάθε πώς: Να περνάς καλά χωρίς ποτό, να μιλάς χωρίς το κινητό, να ονειρεύεσαι χωρίς ναρκωτικά, να χαμογελάς χωρίς να βγάζεις selfie, να αγαπάς ανιδιοτελώς”, χωρίς φυσικά να μπορεί να φανταστεί τα όσα θα γίνονταν λίγο αργότερα.

thessaloniki_egklima_taverna

Ποιος ήταν ο Λεοντής Βορριάς

Ο 41χρονος αθλητής, είχε απασχολήσει πριν μερικά χρόνια τα ΜΜΕ και αρχικά είχε τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας όταν συνέδραμε εθελοντικά στην κατάσβεση των πυρκαγιών που μαίνονταν στην Ανατολική Αττική το 2018 και όταν τοποθέτησε τον Σταυρό στην Απελή της Μυτιλήνης τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς.

thessaloniki_egklima_taverna5

Ο δράστης ήταν πυγμάχος με καταγωγή από τη Χίο, πρωταθλητής Πολεμικών Τεχνών Υποταγής (ΜΜΑ) και, όπως φαίνεται από φωτογραφίες του, είχε στενές σχέσεις με το ναζιστικό μόρφωμα “Χρυσή Αυγή“. Μάλιστα, σε πολλές φωτογραφίες του εμφανίζεται μαζί με ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης και κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων για το Μακεδονικό. Ο ίδιος, έκανε συχνά αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα κατά των εμβολίων για τον κορωνοϊό.