Τροχαίο στη Βουλή: «Μη αναστρέψιμη» η κατάσταση του 23χρονου – Έκκληση για αυτόπτες μάρτυρες
3 years, 1 month ago
6

Μη αναστρέψιμη θεωρείται η κατάσταση του 23χρονου μοτοσυκλετιστή, που τραυματίστηκε σοβαρά το μεσημέρι της Παρασκευής έξω από τη Βουλή από υπηρεσιακό όχημα της ασφάλειας της Ντόρας Μπακογιάννη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός θεωρείται εγκεφαλικά νεκρός ενώ σύμφωνα με το rosa.gr, η οικογένεια έχει αποφασίσει να δωρίσει τα όργανά του, κάνοντας παράλληλα έκκληση για μάρτυρες.

«Ο αδερφός μου είναι εγκεφαλικά νεκρός. Η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη» δήλωσε στο rosa.gr η αδελφή του θύματος, Κατερίνα. «Αποφασίσαμε με τον άλλο αδερφό μου και τους γονείς μας να προχωρήσουμε σε δωρεά των οργάνων του Ιάσωνα. Περιμένουμε τις τελικές εξετάσεις σήμερα από το νοσοκομείο του Ευαγγελισμού» πρόσθεσε.

«Αναζητάμε αυτόπτες μάρτυρες. Ένας άνθρωπος που ήταν χθες μπροστά στο συμβάν ήρθε και μας βρήκε στο νοσοκομείο. Ήταν κοντά μας και μας είπε ο άνθρωπος ότι θα μας βοηθήσει σε ό,τι χρειαστούμε», αναφέρει ακόμα η πλευρά της οικογένειας.

Ντόρα Μπακογιάννη: Στην ασφάλειά μου ανήκει το ΙΧ

Σημειώνεται ότι το μεσημέρι της Κυριακής η βουλευτής της Νέας ΔημοκρατίαςΝτόρα Μπακογιάννη, έγραψε στον επίσημο λογαριασμό της στο facebook:

«Την Παρασκευή το μεσημέρι, την ώρα που βρισκόμουν στη Βουλή παρακολουθώντας την “ώρα του πρωθυπουργού” υπηρεσιακό όχημα της ασφάλειάς μου ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό ενός νέου παιδιού 23 ετών, του Ιάσωνα. ⠀

Είμαι βαθύτατα συντετριμμένη. ⠀

Οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου είναι με την οικογένεια του άτυχου νέου. ⠀

Επικοινώνησα μαζί τους για να τους εκφράσω την συμπαράστασή μου και να τους διαβεβαιώσω ότι η υπόθεση θα ερευνηθεί σε βάθος και οι ευθύνες θα αποδοθούν

Σάλος στο twitter για το τροχαίο και τη συμπεριφορά τροχονόμου 

Σημειώνεται ότι από το πρωί της Κυριακής τα social media, ιδίως το twitter, είχαν «πλημμυρίσει» από σχόλια χρηστών που ζητούσαν να «χυθεί φως» στην υπόθεση του τροχαίου με τον βαρύ τραυματισμό του νεαρού μοτοσυκλετιστή.

Παράλληλα οι πολίτες σχολίαζαν την αυταρχική και απαξιωτική συμπεριφορά κατά οδηγού δικύκλου που ήταν αυτόπτης μάρτυρας στο τροχαίο.

Στα βίντεο αυτόπτης μάρτυρας λέει στον τροχονόμο, που δεν φορά μάσκα, πως ο 23χρονος τραυματίας πέρασε κανονικά με πράσινο και πως για το τροχαίο ευθύνεται το όχημα που βγήκε από τη Βουλή.

Όμως εκείνος να αντί να του ζητήσει τα στοιχεία του, ως όφειλε, για να κληθεί ως αυτόπτης μάρτυρας τον απειλεί πως θα τον γράψει επειδή δεν φορά κράνος και του λέει: «Σήκω φύγε τώρα από δω, εξαφανίσου».

 

 

 

 

Τι ανακοίνωσε η Αστυνομία

Στο μεταξύ σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει:

«Την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021 και ώρα 12.25΄, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της εισόδου της Βουλής, υπηρεσιακό όχημα της Γενικής Διεύθυνσης Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα με Ι.Χ. δίκυκλη μοτοσυκλέτα, με αποτέλεσμα τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του οδηγού της.

Η Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών, που διενεργεί την προανάκριση, προέβη στις προβλεπόμενες προανακριτικές ενέργειες (παραγγελία για πραγματογνωμοσύνη, αιμοληψία, λήψη καταθέσεων, αυτοψία του χώρου, σχεδιάγραμμα κ.ο.κ.).

Επίσης, ενημερώθηκε ο κ. Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών στον οποίο μετά το πέρας της προανάκρισης θα διαβιβαστεί η σχετική δικογραφία.

Σημειώνεται ότι ο εμπλεκόμενος αστυνομικός, με απόφαση της Υπηρεσίας του, τέθηκε προσωρινά εκτός υπηρεσίας οδηγού, ενώ παράλληλα έχει διαταχθεί διοικητική έρευνα».