Τσίπρας, Γ. Παπανδρέου, Φ. Γεννηματά, Κώστας Καραμανλής, ΠτΔ … Στο τελευταίο αντίο στον Αντ. Λιβάνη
1 minute ago
6

Το τελευταίο «αντίο» λένε αυτή την ώρα συγγενείς, φίλοι, πρόσωπα της πολιτικής σκηνής, αλλά και του επιχειρείν στον Αντώνη Λιβάνη που άφησε την περασμένη Τετάρτη σε ηλικία 94 ετών την τελευταία του πνοή. Από νωρίς προσήλθαν στην Μητρόπολη πολιτικοί αλλά και επιχειρηματίες.

Παρόντες είναι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά και ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, αλλά και Γ. Βαρδινογιάννης, Μαρ. Βαρδινογιάννη, Δ. Μελισσανίδης, Μιχ. Σάλλας κα…

O εκδότης Αντώνης Λιβάνης, ήταν στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου, μέλος της Εθνικής Αντίστασης και εξορισθείς από τη χούντα των συνταγματαρχών.

Ήταν ο δημιουργός του Εκδοτικού Οργανισμού Λιβάνη, μιας από τις μεγαλύτερες και πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις στον κλάδο των εκδόσεων. Ως πολιτικός, υπήρξε ο μακροβιότερος και πιο έμπιστος συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου. Διετέλεσε Γενικός Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Πρωθυπουργού (1981-1989) και Υπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ (1993-1996).

Μάλιστα με απόφαση του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, ο δήμος παραχωρεί τάφο τιμής ένεκεν στο Α’ Νεκροταφείο για την ταφή του Αντώνη Λιβάνη.

«Ο εκλιπών επί πολλές δεκαετίες διαδραμάτισε σημαίνοντα ρόλο στα δημόσια πράγματα της χώρας, ίδρυσε έναν από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους, ενώ έφηβος ακόμη καταδικάστηκε σε θάνατο από τους Γερμανούς κατακτητές» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του δήμου.

DSC_9836
IMG_0486
Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας
karamanlis
Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής

 

DSC_0013
Ο πρώην Πρωθυπουργός πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου
k04
Ο πρώην υπουργός Μιχάλης Καρχιμάκης
DSC_0020
DSC_0027
Ο Παύλος Γερουλάνος
IMG_0513
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς
kid
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου
flampouraris01
Ο Αλέκος Φλαμπουράρης
DSC_9983
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Τσίπρας
DSC_9991
Ο Ευάγγελος Αντώναρος και η Βασιλική Θάνου
polydoras
Ο πρώην υπουργός Βύρων Πολύδωρας
vardinogianni
Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη
DSC_9849
Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Λαλιώτης
DSC_9804_2
Ο γιος του Αντώνη Λιβάνη, Ηλίας
DSC_9879
Ο επιχειρηματίας, Γιώργος Βαρδινογιάννης
DSC_9886_2
Ο επιχειρηματίας, Μιχάλης Σάλλας.

Στεφάνι έχει στείλει ο Γιώργος Βαρδινογιάννης, ο Γιάννης και η Αναστασία Πεπονή, ο Τόλης Βοσκόπουλος, η ΠΑΕ ΑΕΚ, οι εργαζόμενοι στον όμιλο Λιβάνη και πολλοί άλλοι.

Η οικογένεια επιθυμεί αντί στεφάνων να γίνουν δωρεές στο σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» στη μνήμη του Αντώνη Λιβάνη.

Αριθμός λογαριασμού: Τράπεζα Πειραιώς IBAN No.: GR95 0172 0170 0050 1700 5517 191 (Δικαιούχος: Σύλλογος ΕΛΠΙΔΑ).

Φωτογραφίες: William Faithful, Παναγιώτης Κουφαλέξης

Πηγή: protothema.gr