Τσίπρας: Τώρα είναι η ώρα για επέκταση στα 12 μίλια – Να συγκληθεί το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών
3 years, 4 months ago
6

Τη θέση του για επέκταση των χωρικών υδάτων επανέλαβε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη τον Real Fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Όπως είπε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης: «Τα 4,5 χρόνια που ήμασταν στην κυβέρνηση δεν είχαμε παράνομο Τουρκολιβυκό σύμφωνο, δεν είχαμε ούτε την πρωτοφανή προκλητικότητα της Τουρκίας στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Είναι προφανές Δεν προχωρήσαμε σε επέκταση των 12 μιλίων κατά τη διακυβέρνηση μας, παρόλο που είχαμε αφήσει ανοιχτό αυτό το εγχείρημα, διότι με την πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ πετύχαμε νίκες».

«Η πρόταση που καταθέτω σήμερα δεν είναι μία πρόταση που είναι συγκροτημένη, που λαμβάνει υπόψη τις περιστάσεις. Τουλάχιστον ατυχής η δήλωση του Υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη. Όταν βγήκε και είπε ότι η κόκκινη γραμμή μας είναι τα 6 ναυτικά μίλια, είναι σα να δίνει το μήνυμα στην άλλη πλευρά ότι μπορούν να προχωρήσουν σε έρευνες λίγο μετά τα 6 ναυτικά μίλια», πρόσθσε ο Αλέξης Τσίπρας ρίχοντας αιχμές για ευθύνες της κυβέρνησης.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε διάλογο με την κυβέρνηση και σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών για να υπάρξει μία εθνική στρατηγική και εθνική γραμμή

Ακούστε τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα (Α’ ΜΕΡΟΣ)

Β’ ΜΕΡΟΣ