Τσιτσιπάς – Μεντβέντεφ: Κρατάει χρόνια αυτή η κόντρα
2 years, 2 months ago
6

Ο ήλιος που έκαιγε στο Μαϊάμι δεν τον ένοιαζε, όπως δεν τον ένοιαζε ότι ο ίδιος ήταν κάθιδρος από τον αγώνα που μόλις είχε τελειώσει. Κρατούσε την ρακέτα του σφιχτά, πιθανότατα για να μην την εκτοξεύσει κάπου από τα νεύρα του. Εκείνη την Πέμπτη 22 Μαρτίου του 2018 ο 19χρονος τότε Στέφανος Τσιτσιπάς κοίταξε για πρώτη φορά στα μάτια τον Ντανίλ Μεντβέντεφ και πανηγύρισε μόνο για λίγο.

Ο Ρώσος τενίστας έχασε το πρώτο σετ, μετά πήρε μπρος και νίκησε με 2-1 τελικό σκορ, έπειτα από έναν ωραίο αγώνα, μια γιορτή θα έλεγες που όμως είχε εκρηκτικά μεθεόρτια. Ένας Τσιτσιπάς που «έσταζε» από την υπερπροσπάθεια, δίνει το χέρι του στον αντίπαλο και του ψιθυρίζει μια λέξη που δεν ακούει κανείς άλλος πλην του Μεντβέντεφ.

Ο τελευταίος δεν αντιδρά στο «Σκατορώσε» που ξεστομίζει ο Έλληνας τενίστας, δίνουν και οι δύο τα χέρια στον διαιτητή, αλλά μόλις κάθεται στον πάγκο του, ο Ντανίλ εκρήγνυται. Σηκώνεται όρθιος και αρχίζει να τα «χώνει» δυνατά στον 19χρονο ανατέλλοντα αστέρα του τένις και παρόλο που προσπαθούν να τον ηρεμήσουν είναι σε έξαλλη κατάσταση.

«Καλύτερα να σκάσεις. Στέφανε θέλεις να με κοιτάξεις και να μιλήσεις;» φωνάζει ο Ρώσος και συνεχίζει: «Πας στην τουαλέτα πέντε λεπτά, μετά χτυπάς το δίχτυ και νομίζεις ότι είσαι καλό παιδί; Κοίταξε με, κοίταξε με ρε». Μάταια ο προπονητής του προσπαθεί να να τον ηρεμήσει.

«Αυτός το άρχισε. Είπε “Σκατορώσσε”νομίζεις ότι αυτό είναι φυσιολογικό; Είναι ένα μικρό παιδί που δεν ξέρει πως να τσακώνεται. Αν το βουλώσει δεν έχω πρόβλημα μαζί του. Αλλά όταν λέει κάτι και θέλει καυγά μαζί μου πρέπει να το κάνει. Κι αυτός ούτε που με κοιτάει». Αυτός-ο Τσιτσιπάς εν προκειμένω-παραμένει φαινομενικά απαθής στο ξέσπασμα του Ρώσου τενίστα, μαζεύει τα πράγματα του και φεύγει από το γήπεδο.

Εκείνο το ζεστό απομεσήμερο στην πόλη που είναι σχεδόν πάντα καλοκαίρι ξεκίνησε αυτή η βεντέτα ανάμεσα στο Νο2 σήμερα της παγκόσμιας κατάταξης Μεντβέντεφ και τον Τσιτσιπά που βρίσκεται στο Νο4, δυο θέσεις πιο κάτω. Κι αυτή η βεντέτα δεν λέει να τελειώσει τέσσερα σχεδόν χρόνια μετά, αφού σήμερα -πρωί στην Ελλάδα-ο Ρώσος «καθάρισε» πάλι τον Τσιτσιπά, που δεν μπόρεσε να ξορκίσει τον δαίμονα του.
Οι λεκτικές αντιπαραθέσεις και το block του Στέφανου!

Μέχρι σήμερα οι δύο τενίστες έχουν βρεθεί αντιμέτωποι εννιά φορές και ο Μεντβέντεφ μετράει εφτά νίκες έναντι δύο του Τσιτσιπά, κάτι που δείχνει ξεκάθαρα ότι έχει το πάνω χέρι. Λίγους μήνες μετά το Μαϊάμι οι δύο «εχθροί» βρίσκονται ξανά αντιμέτωποι στο US Open με τον δικό μας να υποκύπτει ξανά στο σερβίς του Ρώσου.

Παρόλο που λίγους μήνες πιο πριν ο Στέφανος είχε δηλώσει μετανιωμένος για την λέξη που είπε στον Ντανιίλ ο τελευταίος δεν αφήνει πλέον τίποτε να πέσει κάτω. Μετά τον αγώνα δηλώνει: «Δεν μου ζήτησε συγνώμη και με μπλόκαρε στο Instagram. Οι γονείς μας πάντως είναι φίλοι και σήμερα μου είπε συγχαρητήρια».

Κι αν κάποιοι νόμιζαν ότι επήλθε μια σχετική ηρεμία στις σχέσεις των δύο ανδρών, αυτή κράτησε μόνο για λίγο, παρά τις φιλικές σχέσεις των γονιών τους. Ο Τσιτσιπάς είπε ότι ότι η χημεία τους στο γήπεδο δεν είναι και η καλύτερη αλλά τόνισε ότι δεν τον μισεί συμπληρώνοντας με νόημα: «Όπως είπε κι αυτός δεν θα πάμε μαζί και για φαγητό αλλά σίγουρα τον σέβομαι».


Αν ισχύει κάτι τέτοιο πάντως αυτό δεν φάνηκε μετά την ήττα του Τσιτσιπά στη Σαγκάη-ήταν η πέμπτη συνεχόμενη στα μεταξύ τους παιχνίδια-που μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε μεταξύ άλλων: «Δεν θέλω να είμαι αγενής αλλά είναι βαρετό να παίζεις μαζί του. Πρώτα απ’ όλα μισώ τον εαυτό μου που έρχομαι στην θέση να παίζω με τους δικούς του όρους και όχι με τους δικούς μου».

Ο Ρώσος που δεν αφήνει τίποτε να πέσει κάτω αντεπιτίθεται: «Δεν ξέρω σε πρώτη φάση τι έκανα που τον προσέβαλλε τόσο πολύ, αλλά θα προσπαθήσω να συνεχίσω να τον προκαλώ».

Έπειτα από όλα αυτά, ο Τσιτσιπάς πριν από τον ημιτελικό του Αυστραλιανού Open προσπάθησε να ρίξει τους τόνους αλλά μάλλον δεν τα κατάφερε: «Η σχέση μας είναι καλή. Δεν έχουμε μιλήσει τους τελευταίους μήνες (σ.σ μάλλον γι’ αυτό είναι καλή) αλλά η σχέση μας είναι ανταγωνιστική μόνο μέσα στο γήπεδο».

Λίγες ώρες μετά δεν ήταν και τόσο ανταγωνιστικός, το 6-2 έγινε 7-2 και η συνέχεια έπεται για τους δύο τενίστες στα επόμενα court της οργής.