Βάρκιζα: «Το παιδί μου ήταν δεμένο για τέσσερις ώρες – Χρωστάω τη ζωή του στην κοπέλα που το βρήκε»
2 years, 6 months ago
6

Για τις δύσκολες ώρες που ζει τις τελευταίες ώρες, με αφορμή την περιπέτεια που έζησε η δίχρονη κόρη της, μιλάει αποκλειστικά στο protothema.gr η μητέρα Ιωάννα Καρβέλα.

«Στις 9 παρά τέταρτο πήρε το παιδί το σχολικό και στη 1 παρά 25 με πήρε τηλέφωνο η αστυνομία για να με ρωτήσει αν έχω κάποια ενημέρωση… Μετά μου εξήγησαν τι συνέβη» λέει η μητέρα της δίχρονης.

Και συνεχίζει: «Η κοπέλα που το αντιλήφθηκε, το βρήκε κλειδωμένο στο λεωφορείο στη Βούλα (το σχολείο είναι στη Βάρκιζα). Το παιδάκι ήταν σε σοκ και δεμένο με τη ζώνη πάνω στο κάθισμα του λεωφορείου για τέσσερις ώρες. Η κοπέλα άκουσε τη φωνή του παιδιού, το έψαξε, πήγε και χτύπησε κουδούνια. Τελικά, πήρε τηλέφωνο στον αριθμό που είδε πάνω στο λεωφορείο».

«Πριν φτάσω στο σημείο, είχαν πάει υπεύθυνοι του σταθμού και ζητούσαν από την κοπέλα, που είναι βρεφονηπιοκόμος, να φύγει και να μην φωνάξει την αστυνομία. Εκείνη είπε πως δεν πρόκειται να φύγει και θα περιμένει. Της χρωστάω τη ζωή του παιδιού μου και θα της τη χρωστάω για όλη μου τη ζωή» συνέχισε η μητέρα.

«Το παιδί από χθες δεν κοιμάται καθόλου, δεν με αφήνει να πάω στη δουλειά μου, είναι σε κατάσταση σοκ. Φαίνεται πως ο οδηγός πάρακρε το λεωφορείο στο σπίτι του και πήγε να ξεκουραστεί» είπε η κ. Ιωάννα.

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι υπέυθυνοι του παιδικού σταθμού

Ελεύθεροι με απόφαση εισαγγελέα μέχρι να συμπληρωθεί η προκαταρκτική εξέταση,  αφέθηκαν, νωρίτερα την Τρίτη, οι υπεύθυνοι του παιδικού σταθμού στη Βάρκιζα, που σύμφωνα με τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, ξέχασαν για τουλάχιστον 4 ώρες μέσα σε σχολικό όχημα ένα κοριτσάκι μόλις δυο ετών.

Η εισαγγελέας που χειρίστηκε την υπόθεση ζήτησε πριν την οποιαδήποτε άλλη διαδικασία να συγκεντρωθούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία και οι καταθέσεις που θα συμπληρώσουν την δικογραφία της υπόθεσης που έχει προκαλέσει αναστάτωση των γονέων. Μάλιστα, γονείς που δεν ενημερώθηκαν έσπευσαν σήμερα να παραλάβουν οργισμένοι τα παιδιά τους από τον σταθμό.

«Μπορεί να ήταν ανθρώπινο λάθος, αλλά υπάρχουν όρια. Δεν σήκωναν τα τηλέφωνα, ενημερωθήκαμε από εφημερίδα. Τρομάξαμε και θα πάρουμε τα παιδιά από τον παιδικό σταθμό» δήλωσαν γονείς έξω από τον παιδικό σταθμό.

protothema.gr