Βάσια Παναγοπούλου: «Δεν μπορεί να σπιλώνονται ονόματα χωρίς αποδείξεις»
3 years, 1 month ago
6

Η ηθοποιός και θεατρική παραγωγός Βάσια Παναγοπούλου σε τηλεοπτική της συνέντευξη μίλησε για τα όσα γίνονται γνωστά τις τελευταίες ημέρες και αφορούν τη σεξουαλική βία και παρενόχληση στο χώρο της υποκριτικής.

«Οι άνθρωποι του θεάτρου είναι πιο ευαισθητοποιημένοι. Πιστεύω ότι πρέπει να καταγγελθούν ιδιωτικά όσα συνέβησαν, όπως έγιναν και ιδιωτικά, στο σωματείο και στη δικαιοσύνη. Δεν μπορεί να σπιλώνονται ονόματα χωρίς αποδείξεις. Ο χώρος του θεάτρου έχει και καλούς ανθρώπους.

Πέρα από τη δικαιοσύνη, υπάρχει και το πειθαρχικό του σωματείου μας. Δε ζούμε σε ζούγκλα. Δεν μπορεί ο καθένας να λέει ότι θέλει. Όποιος παραβαίνει τον κώδικα δεοντολογίας πρέπει να περνάει από πειθαρχικό. Δικαίωση δεν θα βρει το θύμα λέγοντας τον πόνο του στην τηλεόραση. Υπήρξαν και γεγονότα που έγιναν και σταμάτησαν εκείνη τη στιγμή. Υπήρξαν παραστάσεις που διεκόπησαν γιατί κάτι συνέβη. Τότε με το θέμα της Σοφίας Παυλίδου, σταμάτησε η παράσταση και έμειναν πολλοί άνθρωποι άνεργοι» ειπε η Βάσια Παναγοπούλου στην εκπομπή «Έλα Χαμογέλα».