Βασίλης Τόπαλος: Ερευνάται ανθρωποκτονία από πρόθεση
1 year, 2 months ago
6

Με νέες αλλά και συμπληρωματικές καταθέσεις συνεχίζεται η έρευνα της Αστυνομίας για τις συνθήκες του σοβαρού τραυματισμού του Βασίλη Τόπαλου που είχε ως συνέπεια τον θάνατο του 16χρονου πρωταθλητή πυγμαχίας.

Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση λαμβάνουν καταθέσεις από όσα άτομα βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο γυμναστήριο, δίνοντας την απαραίτητη προσοχή και στις λεπτομέρειες τόσο των ασκήσεων που έκαναν οι αθλητές, όσο και των κινήσεων του αδικοχαμένου 16χρονου.

Στην Ασφάλεια έχουν κληθεί να καταθέσουν νέα πρόσωπα τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες από το Star φέρεται να ήταν την ημέρα του τραυματισμού του στο γυμναστήριο.

Μάλιστα την Κυριακή κλήθηκε για τρίτη φορά και έδωσε νέα συμπληρωματική κατάθεση ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου στην Καλλιθέα όπου τραυματίστηκε ο Βασίλης Τόπαλος.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, αυτό που του ζητήθηκε ήταν η λίστα και τα ονόματα όλων των αθλητών, όλων των πυγμάχων που βρέθηκαν στο γυμναστήριο από την 1η Δεκεμβρίου.

Η έρευνα της αστυνομίας θα ξεκινήσει από τις αρχές Δεκεμβρίου καθώς ο 16χρονος πυγμάχος πήγαινε το τελευταίο διάστημα για προπόνηση στο συγκεκριμένο Σύλλογο Πυγμαχίας.

Στο μεταξύ όπως αποκάλυψε η εκπομπή «Δίκη στο Open», ερευνάται πλέον το ενδεχόμενο να έχει διαπραχθεί αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος, ήτοι να έχει υπάρξει ανθρωποκτονία από πρόθεση. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής, την υπόθεση ερευνά ο αθλητικός εισαγγελέας Αθηνών, Κώστας Σπυρόπουλος, ο οποίος εξετάζει την πιθανότητα να υπάρχει ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, μέχρι στιγμής, η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Ασφάλειας Αττικής, που ανέλαβε την έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του, έχει λάβει τουλάχιστον 15 καταθέσεις, ενώ σημαντικά θα είναι τα ευρήματα από τις εργαστηριακές εξετάσεις. Αυτά, σε συνδυασμό με την ιατροδικαστική έκθεση, θα δώσουν την κατεύθυνση στην έρευνα την οποία επιβλέπει η αθλητική υπερεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βιργινία Σακελλαροπούλου.

Τα στοιχεία που έχουν μέχρι στιγμής στη διάθεσή τους οι Αρχές δείχνουν ότι ο θάνατος του αθλητή προκλήθηκε από την πτώση του στο πάτωμα του γυμναστηρίου (αν και ακόμα η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και τα συμπεράσματα είναι σχετικώς επισφαλή).

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ο θάνατος προκλήθηκε από κρανιοεγκεφαλική κάκωση που επέφερε εγκεφαλική νέκρωση. Το σενάριο που φαίνεται να επικρατεί είναι ότι ο 16χρονος μπήκε μετά την προπόνησή του στο μπάνιο, ένιωσε αδιαθεσία, λιποθύμησε και έπεσε με το κεφάλι σε μαρμάρινη επιφάνεια.