Βασίλισσας Ελισάβετ – Κανείς δεν μπορεί να τα βάλει με τον χρόνο
1 year, 17 days ago
6

Για την απουσία της από τη Γενική Σύνοδο της Εκκλησίας της Αγγλίας απολογήθηκε με μήνυμα της προς τους ηγέτες της Εκκλησίας η Βασίλισσα Ελισάβετ.

«Κανείς από εμάς δεν μπορεί να επιβραδύνει το πέρασμα του χρόνου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για την πρώτη απουσία της από τη Σύνοδο, εδώ και 40 χρόνια.

«Είναι δύσκολο να πιστέψω ότι έχουν περάσει πάνω από 50 χρόνια από τότε που ο Πρίγκιπας Φίλιππος και εγώ παρευρεθήκαμε στην πρώτη κιόλας συνεδρίαση της Γενικής Συνόδου…. Κανείς από εμάς δεν μπορεί να επιβραδύνει το πέρασμα του χρόνου, και ενώ συχνά εστιάζουμε σε όλα όσα έχουν αλλάξει στα ενδιάμεσα χρόνια, πολλά παραμένουν αμετάβλητα, συμπεριλαμβανομένου του Ευαγγελίου του Χριστού και των διδασκαλιών του», ανέφερε στο μήνυμά της η βασίλισσα Ελισάβετ προς τη Γενική Σύνοδο της Εκκλησίας της Αγγλίας, την οποία διάβασε ο Πρίγκιπας Edward..

Και πρόσθεσε: «Για τους ανθρώπους της πίστης, τα τελευταία χρόνια ήταν ιδιαίτερα δύσκολα, με άνευ προηγουμένου περιορισμούς στην πρόσβαση της δημόσιας λατρείας. Για πολλούς, ήταν μια περίοδος άγχους, θλίψης και κούρασης.

Ωστόσο, το Ευαγγέλιο έφερε ελπίδα, όπως έκανε στους αιώνες. Επίσης, η Εκκλησία προσαρμόστηκε στη νέα πραγματικότητα της πανδημίας του κορονοϊού και συνέχισε τη διακονία της, συχνά με νέους τρόπους, όπως οι ψηφιακές μορφές λατρείας».

Όχι ένας, ούτε δύο αλλά 7 μέλη της βασιλικής οικογένειας θα αναλάβουν – σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Mirror – τα καθήκοντα της Βασίλισσας Ελισάβετ για όσο διάστημα η 95χρονη μονάρχης θα αναπαύεται μετά τις συμβουλές των γιατρών της.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα καθήκοντα της εκτός από τον διάδοχο του θρόνου, πρίγκιπα Κάρολο, θα μοιραστούν, ανάλογα με την περίσταση η αδελφή της πριγκίπισσα Άννα, ο τρίτος γιoς της πρίγκιπας Εδουάρδος και η σύζυγός του Σόφι, ο δούκας και η δούκισσα του Κέιμπριτζ πρίγκιπας Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον αλλά και η σύζυγoς του Καρόλου, Δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα.