Βελόπουλος: Σε Μακρόνησο και Γυάρο οι παράτυποι μετανάστες
1 month, 1 day ago
6

Έμμεσες αιχμές για τα τεχνικά μέσα και το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων άφησε ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» του ΑΝΤ1.

«Έχουμε ένα θεματάκι με μερικές τορπίλες, έχουμε ένα θεματάκι με μερικούς πυραύλους, μέχρις εκεί…», προσθέτοντας «ο Στρατός είναι έτοιμος, η πολιτική ηγεσία δεν είναι» ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι «η Τουρκία δεν σέβεται διεθνείς συνθήκες, όπως δείχνουν οι κινήσεις της στην Κύπρο και αλλού, δείγμα ότι έχουμε έναν κακό γείτονα».

Ταυτόχρονα, αναρωτήθηκε, «είμαστε έτοιμοι εάν οι Τούρκοι στείλουν δύο πλοία έξω από το Σούνιο, στα 6 ναυτικά μίλια, να τα βυθίσουμε;», κάνοντας αναφορές στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ειναι η μόνη, όπως ανέφερε, η οποία εμπόδισε τουρκικό ερευνητικό σκάφος να προσεγγίσει σε ελληνική επικράτεια και δη στο Καστελόριζο.

Ο κ. Βελόπουλος ζήτησε την ανακήρυξη ΑΟΖ, ώστε όπως ανέφερε να σταματήσει κάθε συζήτηση για την υφαλοκρηπίδα, λέγοντας ότι θα είναι λανθασμένη μία προσφυγή στην Χάγη.

Σε ό,τι αφορά το Μεταναστευτικό, ο κ. Βελόπουλος επανέλαβε τη θέση του για «μετακίνηση πληθυσμών παράτυπων μεταναστών σε ακατοίκητα νησιά, όπως η Μακρόνησος και η Γυάρος, καθώς και σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας μακριά από κατοικημένες περιοχές», ενώ τάχθηκε υπέρ των μαζικών απελάσεων μεταναστών, μετά και τη γνωμοδότηση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.