Βία ανηλίκων – Νέα περιστατικά ξυλοδαρμού και συλλήψεις 16χρονων για μαχαίρια
2 years, 4 months ago
6

Νέα περιστατικά που σχετίζονται με τη βία ανηλίκων έρχονται στην δημοσιότητα. Οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης σταμάτησαν για να ελέγξουν τους δύο ανήλικους μέρα μεσημέρι στο θέατρο Βράχων στον Βύρωνα και δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι θα έκρυβαν στις τσέπες τους δύο μαχαίρια αλλά και δύο κατσαβίδια.

Αυτό πάντως που σίγουρα δεν περίμεναν να ακούσουν από τους 16χρονους όταν τους περνούσαν χειροπέδες, είναι ότι σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του Βασίλη Λαμπρόπουλου, τα μαχαίρια τα είχαν επειδή συμμετείχαν σε βίντεο κλιπ γνωστού τράπερ.

Το γύρισμα με τον τράπερ

Όλα ξεκίνησαν όταν αστυνομικοί της Άμεσης Δρασης έλαβαν σήμα για νεαρούς που έχουν ανάψει καπνογόνα στο θέατρο Βράχων. Όταν έφτασαν στην είσοδο είδαν δύο 16χρονους να κινούνται ύποπτα και τους σταμάτησαν για έλεγχο.

Όταν οι αστυνομικοί οδήγησαν τους δύο ανήλικους στο τμήμα του Βύρωνα εκείνοι τους είπαν για τα μαχαίρια: «Τα μαχαίρια και τα κατσαβίδια τα είχαμε μαζί μας γιατί παίζαμε σε video clip traper στο θέατρο Βράχων που έδειχνε συμμορία με οπλισμό» υποστήριξαν.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, είτε οι δύο ανήλικοι να λένε αλήθεια και να είχαν παράνομα τα μαχαίρια για το βίντεο κλιπ, είτε να τα είχαν επειδή είναι μέλη συμμορίας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί τα περιστατικά βίας ανηλίκων. Σύμφωνα με στοιχεία του αρχηγείου της ΕΛΑΣ το πρώτο 8μηνο του 2020, 129 ανήλικοι δράστες συνελήφθησαν σε όλη την επικράτεια για βαριές σωματικές βλάβες και συμπλοκές, ενώ το 8μηνο του 2021 οι δράστες ανήλικοι έφθασαν τους 148.

Βίντεο σοκ – Ξυλοδαρμός στο σχολείο

Σοκ προκαλεί το βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας και δείχνει 13χρονο αγόρι να πέφτει θύμα ξυλοδαρμού από συμμαθητές του.
Όπως φαίνεται στο βίντεο, ο 13χρονος δέχεται επίθεση από μία συμμαθήτριά του μέσα στο σχολείο. Γύρω του ακούγονται φωνές και χλευασμοί από τους συμμαθητές του που καταφράφουν την σκηνή.

Το παιδί προσπαθεί να αμυνθεί χωρίς να απαντά στα χτυπήματα. Κρατά το χέρι του προτεταμένο, όμως η συμμαθήτριά του συνεχίζει να τον αντιμετωπίζει σαν σάκο του μποξ.

Το βίντεο ανέβηκε σε Instagram και TikTok, με δεκάδες προβολές.

Πληροφορούμενη το περιστατικό, η μητέρα του 13χρονου σπεύδει στο σχολείο και βρίσκει το παιδί χτυπημένο στο πρόσωπο και κλαμένο.

Τον ρωτά τι συνέβη και της εξηγεί πως δέχθηκε επίθεση από συμμαθήτριά του την ώρα που σχολούσε.

Παρόντες ήταν άλλοι έξι μαθητές που κατηγορούνται ότι την παρότρυναν και γελούσαν σε βάρος του.

Το περιστατικό συνέβη σε Γυμνάσιο του Αγρινίου στις 11 Νοεμβρίου. Το παιδί κατάφερε να βρει το κουράγιο να επιστρέψει στο σχολείο του 12 μέρες μετά την επίθεση και χρειάστηκε να ενταχθεί σε άλλο τμήμα.

Η μητέρα του προχώρησε σε μήνυση εις βάρος επτά μαθητών αλλά και της διεύθυνσης του Γυμνασίου.

Στη μήνυσή της  αναφέρει συνεχόμενα κρούσματα σχολικού εκφοβισμού σε βάρος του παιδιού με επαναλαμβανόμενη σωματική και ψυχολογική βία.

Αναφέρεται επίσης πως η διεύθυνση του σχολείου δεν έλαβε μέτρα για να βάλει φρένο στο bullying.

in.gr