Βίντεο από την πτώση του δέντρου στην λεωφόρο Δημοκρατίας στο Ηράκλειο Κρήτης, που στοίχισε τη ζωή στον 51χρονο δημοσιεύουν οι ιστοσελίδες neakriti.gr και cretapost.gr. Μέσα από κλειστό κύκλωμα ασφαλείας, φαίνεται καρέ καρέ η τραγική στιγμή που το τεράστιο δέντρο πέφτει στο οδόστρωμα.

«Θα πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη» λέει η χήρα του 51χρονου που καταπλακώθηκε από δέντρο

Ξεχειλίζει η οργή των συγγενών του 51χρονου μοτοσικλετιστή, ο οποίος έχασε τη ζωή του όταν καταπλακώθηκε από δέντρο στο κέντρο του Ηρακλείου στην Κρήτη.

Έχουν περάσει λίγα λεπτά από την πτώση ενός τεράστιου πεύκου στο κέντρο του Ηρακλείου, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 51χρoνος μοτοσικλετιστής. Οι πυροσβέστες απομακρύνουν τη μηχανή του άτυχου άνδρα, ενώ για να ανοίξουν τον δρόμο αναγκάστηκαν να κόψουν σε κομμάτια τον τεράστιο κορμό.

Ο 51χρονος, πατέρας τριών παιδιών, είχε σταματήσει στο φανάρι, ωστόσο περιμένοντας να ανάψει το πράσινο ο τεράστιος κορμός έπεσε πάνω του, κόβοντας απότομα το νήμα της ζωής του.

Η χήρα του 51χρονου μίλησε στο MEGA και ζήτησε να τιμωρηθούν όποιοι ευθύνονται για την απώλειά του.

«Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε ότι χάθηκε. Απλά κατέβαινε στο κέντρο να κάνει κάτι δουλειές που είχε και περίμενε να ανάψει πράσινο και έπεσε το δέντρο και τον πλάκωσε. Θα κινηθούμε νομικά. Κάποιος έχει την ευθύνη για αυτό που έγινε δεν μπορεί κάποιες υπηρεσίες. Για την μνήμη του θα πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη», είπε.

Ο άτυχος άντρας φορούσε κράνος, αλλά αυτό δεν στάθηκε ικανό να τον προστατεύσει. Η επιχείρηση απεγκλωβισμού του ήταν πολύωρη. Από την εκρίζωση του δέντρου έσπασαν ακόμη και οι πλάκες του πεζοδρομίου, ενώ όσοι ήταν στο σημείο δεν μπορούσαν να πιστέψουν όσα έβλεπαν μπροστά στα μάτια τους.

Όπως λένε κάτοικοι της περιοχής από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε περισσότερα θύματα, καθώς πρόκειται για ένα πολυσύχναστο σημείο με αρκετό κόσμο να περπατά στο πεζοδρόμιο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, το πεύκο είχε κλαδευτεί και συντηρηθεί πριν από ένα μήνα.

«Το συγκεκριμένο δέντρο δεν προκάλεσε το ενδιαφέρον επικινδυνότητας ούτως ώστε να απομακρυνθεί για αυτό το περιστατικό το χαρακτηρίζουμε απρόβλεπτο και πρωτόγνωρο για το Δήμο Ηρακλείου», δήλωσε ο Μαρίνος Παττακός, αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου.

Η εισαγγελία Ηρακλείου διέταξε προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες του δυστυχήματος, αλλά και το αν προκύπτουν ευθύνες και αμέλεια από τους υπεύθυνους.