Volkswagen: Στην Ελλάδα το εργαστήριο της Ευρώπης!
2 years, 10 months ago
6

Ο CEO της VW Herbert Diess, εντυπωσιάστηκε από τη συμμετοχή, τόσο της κυβέρνησης όσο και της τοπικής κοινωνίας της Αστυπάλαιας, στην επίτευξη των κλιματικών στόχων.

 

Άκρως εντυπωσιασμένος από το πείραμα της Αστυπάλαιας φαίνεται ότι είναι ο CEO της VW κ. Herbert Diess και μάλιστα δεν δίστασε να το εκφράσει και μέσω των social media.

Ειδικότερα ο κ. Diess ανάρτησε στα social media μια φωτογραφία στην οποία φαίνεται ότι βρίσκεται σε ένα ηλεκτρικό VW ID.4 το οποίο και οδηγεί ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνοντας με έμφαση ότι: «Μαζί κυβερνήσεις, εταιρείες και κοινωνία όταν υπάρχει μεγάλη βούληση για επίτευξη των κλιματικών στόχων. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι η πολύ αργή επίτευξη. Το πρόγραμμα στην Αστυπάλαια θα δείξει ό, τι είναι δυνατό να επιτευχθεί με τη δέσμευση και τη στενή συνεργασία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ηχηρό μήνυμα προς την Τουρκία η επένδυση της VW στην Ελλάδα

 

Με αυτά τα λόγια χαρακτήρισε ο κ. Herbert Diess την επένδυση της VW στην Αστυπάλαια επισημαίνοντας επίσης ότι: «Σήμερα είναι μια υπέροχη ημέρα για την Αστυπάλαια, για αυτό το μικρό ελληνικό νησί στα Δυτικά Δωδεκάνησα. Η μετάλλαξη την οποία θα επιχειρήσουμε μαζί με τους μόνιμους κατοίκους της Αστυπάλαιας και τους περίπου 70.000 τουρίστες που επισκέπτονται το νησί από ολόκληρο τον κόσμο για τα επόμενα 5 χρόνια θα αποτελέσουν το παράδειγμα σε ολόκληρη την Ευρώπη για τις επόμενες τρεις δεκαετίες.

Εντυπωσιάστηκα από την πολύ υψηλή δέσμευση των ανθρώπων της Αστυπάλαιας, τη τοπική Αυτοδιοίκηση και ειδικότερα τον δήμαρχο Νίκο Κομηνέα και φυσικά τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη όπως επίσης και τον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Κώστα Φραγκογιάννη.

Μαζί θα μετατρέψουμε το νησί σε ένα πράσινο νησί στο οποίο θα εφαρμοστούν οι νέες μορφές κινητικότητας και ουσιαστικά η Αστυπάλαια θα αποτελέσει το εργαστήριο της Ευρώπης. Τα αποτελέσματα της έρευνας θα βοηθήσουν στην μετατροπή ολόκληρης της Ευρώπης προς τη νέα εποχή κινητικότητας.

Η αρχή έγινε με τα πρώτα ηλεκτρικά οχήματα αλλά και σταθμούς φόρτισης να βρίσκονται ήδη στην Αστυπάλαια και ανυπομονώ να δω την εξέλιξη του προγράμματος τους επόμενους μήνες και θα επιστρέψω όσο πιο σύντομα μπορώ για να δω την εξέλιξή του από κοντά.»

 

Τι ανέφερε το Der Spiegel για την Αστυπάλαια

«Εργαστήριο δοκιμών για την πράσινη ηλεκτρική ενέργεια και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα» θα γίνει η Αστυπάλαια με τη βοήθεια της Volkswagen, αναφέρει το περιοδικό Der Spiegel και περιγράφει το εγχείρημα μετατροπής του νησιού σε “πράσινο”, το οποίο παρουσιάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του επικεφαλής του Ομίλου της Volkswagen Herbert Diess.

«Στο νησί ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2020 ένα φιλόδοξο ελληνογερμανικό κοινό έργο. Η ελληνική κυβέρνηση και η Volkswagen υποσχέθηκαν να μετατρέψουν την Αστυπάλαια σε ένα εντελώς πράσινο νησί -θα είναι το πρώτο κατοικημένο νησί στην Ευρώπη που θα κάνει ένα τέτοιο βήμα. Αυτό σημαίνει πως στο εγγύς μέλλον θα κινούνται εκεί μόνον ηλεκτρικά οχήματα. Οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, η βενζίνη και το diesel θα πρέπει ουσιαστικά να καταργηθούν”, επισημαίνει το περιοδικό.

Το έργο αποτελεί δοκιμασία για ολόκληρο τον όμιλο VW, όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, ο οποίος επιδιώκει να μετατραπεί σε ηγέτη της παγκόσμιας αγοράς σε ό,τι αφορά την ηλεκτρική κινητικότητα – και ταυτόχρονα να αναπτύξει περαιτέρω το επιχειρηματικό του μοντέλο. Ο Diess έχει στο μυαλό του όχι μόνο την μελλοντική πώληση ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αλλά το να εμφανίζεται όλο και περισσότερο ως πάροχος υποδομών που θα μπορούν να βοηθήσουν ολόκληρες περιοχές να αποκτήσουν πράσινη κινητικότητα. Ο Όμιλος διαφημίζει ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων, “από τα αυτοκίνητα και την φόρτιση έως βιώσιμες ενεργειακές λύσεις“, εξηγούν οι συντάκτες του περιοδικού και επισημαίνουν ότι “αυτό που ακούγεται ως κενολογία για τη δημιουργία εντυπώσεων σε επίπεδο δημοσίων σχέσεων, αποτελεί για την VW μελλοντική ελπίδα πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ!

protothema.gr