Βόλος : Επιτήδειος εξαπατούσε ανέργους τάζοντάς τους δουλειά – Παρίστανε το δ/ντη πολιτικού γραφείου
2 years, 11 months ago
6

Με τον καλύτερο τρόπο για τον ίδιο – και τον χειρότερο για τα θύματά του – εκμεταλλεύτηκε τις εθνικές εκλογές του 2019, ένας 50χρονος, στον Βόλο, που κατάφερε να αποσπάσει από τρεις άνεργους ποσό 900 €, για να τους «βρει» δουλειά.

Ο 50χρονος, παρίστανε τον διευθυντή πολιτικού γραφείου υποψηφίου βουλευτή. Δυστυχώς γι’ αυτόν, δύο από τις άνεργες γυναίκες που έπεσαν θύματά του, τον μήνυσαν για απάτη κατ’ εξακολούθηση, ενώ ο βουλευτής του οποίου το όνομα ενέπλεξε, τον μήνυσε για συκοφαντική δυσφήμιση.

Ο φερόμενος ως δράστης δεν επέστρεψε τα χρήματα που απέσπασε από τους τρεις ανέργους, ενώ όταν συνελήφθη, φέρεται να παραδέχθηκε πως δεν γνώριζε τον τότε υποψήφιο και νυν βουλευτή Μαγνησίας, όπως αναφέρει το magnesianews. Μάλιστα ισχυρίστηκε πως διατηρούσε γραφείο ευρέσεως εργασίας, αν και από την έρευνα που ακολούθησε το γραφείο δεν εντοπίστηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε βάρος του 50χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για απάτη κατ’ εξακολούθηση και για συκοφαντική δυσφήμιση.

Πώς έστησε την απάτη

Όλα έγιναν λίγο πριν τις εθνικές εκλογές του 2019 (αρχές καλοκαιριού). Ο 50χρονος ήρθε σε επαφή με τρεις άνεργους, έναν άνδρα και δύο γυναίκες, λέγοντάς τους πως είναι διευθυντής σε πολιτικό γραφείο τοπικού υποψήφιου βουλευτή και πως θα τους εξασφαλίσει εργασία αρκεί να του δώσουν κάποια χρήματα. Ο 50χρονος, ζήτησε από το ένα θύμα του το ποσό των 600 €, λέγοντάς του πως έχει διασυνδέσεις με επιχειρηματίες, και να περιμένει μετά την καταβολή των χρημάτων να τον πάρουν τηλέφωνο για να τον προσλάβουν.

Την ίδια τακτική ακολούθησε και στις δύο άλλες περιπτώσεις, αυτές των γυναικών και μάλιστα στη μία φέρεται να ήταν και ιδιαίτερα πιεστικός, αφού δεν δέχτηκε να πάρει τα χρήματα λίγο αργότερα, όταν η γυναίκα του είπε πως βρίσκεται σε άθλια οικονομική κατάσταση και δεν είχε τα χρήματα. Ο φερόμενος ως δράστης ήταν ανένδοτος και της είπε ότι πρέπει να του τα καταβάλει άμεσα, αλλιώς θα έχανε την ευκαιρία να βρει δουλειά.

Ο 50χρονος, για να πείσει τα θύματά του ότι είχε υψηλές γνωριμίες, έδειχνε φωτογραφίες στις οποίες εμφανιζόταν στο φόντο με πολιτικά πρόσωπα της περιοχής, ενώ αφού τους πήρε τα χρήματα τους έλεγε να περιμένουν τηλεφώνημα από τους εργοδότες τους για να πιάσουν δουλειά.

in.gr