Βόλος: Μυστηριώδης κλοπή «μαμούθ» μέσα από διαμέρισμα – Πού στρέφονται οι έρευνες των Αρχών
2 years, 4 months ago
6

Με ιδιαίτερη προσοχή η ΕΛΑΣ ερευνά καταγγελία για «χρυσή» κλοπή ποσού, που ξεπερνά τις 100.000 ευρώ σε διαμέρισμα, που βρίσκεται στον Βόλο. Την καταγγελία έκανε πριν από λίγες μέρες ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος, επαγγελματίας υγείας, ο οποίος φέρεται να απουσίαζε, όταν σημειώθηκε η μεγάλη κλοπή.

Πηγές αναφέρουν ότι στην πόρτα δεν υπήρχαν ίχνη διάρρηξης, γεγονός που περιπλέκει ακόμη περισσότερο την υπόθεση. Ο ιδιοκτήτης φέρεται να κατήγγειλε ότι μόλις άνοιξε την πόρτα του σπιτιού του και μπήκε μέσα αμέσως διαπίστωσε ότι κάτι είχε συμβεί. Το διαμέρισμα ήταν ανάστατο και το ποσό, που ο ίδιος είχε φυλαγμένο μέσα στο σπίτι, είχε κάνει φτερά. Οι δράστες δεν άρπαξαν τίποτα άλλο.

Σύμφωνα με τον taxydromos.gr, οι αρχές ερευνούν με μεγάλη προσοχή την υπόθεση και ελέγχουν κάθε πτυχή, προκειμένου να εξακριβώσουν τι πραγματικά έχει συμβεί. Από την άλλη, αστυνομικοί δεν κρύβουν την έκπληξή τους, που στο σπίτι υπήρχαν τόσα χρήματα. Για τον λόγο αυτό ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, όπου σημειώθηκε η κλοπή, θα κληθεί να δώσει αναλυτική κατάθεση για το πώς και το τι.

Επίσης στο πλαίσιο της έρευνας αστυνομικοί αναζητούν αν υπάρχουν κάμερες σε διπλανές πολυκατοικίες, αλλά και σε καταστήματα στα πλησιέστερα οικοδομικά τετράγωνα. Το οπτικό υλικό των καμερών μπορεί ενδεχομένως να φανεί χρήσιμο στην εξέλιξη των ερευνών.

Οι πρώτες εκτιμήσεις

Την υπόθεση ανέλαβε να διερευνήσει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου. Οι πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών συγκλίνουν στο ότι ο δράστης ή οι δράστες της μεγάλης κλοπής «χτύπησαν» τυχαία στο συγκεκριμένο διαμέρισμα, σύμφωνα με πληροφορίες. Δεν γνώριζαν, δηλαδή, ούτε ποιος είναι ο ιδιοκτήτης, ούτε αν έχει χρήματα και μάλιστα τόσο μεγάλο ποσό στο σπίτι.

Μάλιστα οι ίδιες πηγές έλεγαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι ενδεχομένως να πρόκειται για σπείρα αλλοδαπών, η οποία κινείται με συγκεκριμένη μεθοδολογία, δεν αφήνει πίσω της ίχνη, για αυτό και η κεντρική είσοδος του διαμερίσματος δεν έχει ίχνη παραβίασης.

Αλλα δύο πανομοιότυπα «χτυπήματα»

Στην εκτίμηση ότι πρόκειται για σπείρα αλλοδαπών οδηγεί και μία ακόμη παράμετρος. Τις τελευταίες μέρες στην Αστυνομία έχουν καταγγελθεί άλλες δύο πανομοιότυπες κλοπές σε διαμερίσματα στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, χωρίς όμως η λεία να ήταν μεγάλη. Καλά πληροφορημένες πηγές λένε ότι στη μία περίπτωση οι δράστες δεν βρήκαν τίποτα, ενώ στη δεύτερη φέρεται να άρπαξαν χρήματα και τιμαλφή.

in.gr