Βόλος – Οργή και θλίψη στην κηδεία της 75χρονης
2 years, 4 months ago
6

Θρήνος στην κηδεία της 75χρονης  Ευθαλίας Αβραμίδου – Αλεξούλη, που κατακρεουργήθηκε από τον βαφτισιμιό της στο σπίτι της στη Νέα Ιωνία.

Η τελετή έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου στις 11 το πρωί της Τρίτης, όπως αναφέρει το taxydromos.gr. Στην εξόδιο ακολουθία για το τελευταίο αντίο στην άτυχη γυναίκα επικρατούσαν οργή και οδύνη.

«Ήταν ένα τέρας»

Ο γιος της 75χρονης γυναίκας, Γιάννης, που αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα, δεν ήταν παρών στην κηδεία. Δεν άντεχε συναισθηματικά να είναι εκεί.

Η αδερφή της θανούσας, Σούλα, δεν μπορούσε να εκφράσει με λόγια την οδύνη της και θρηνούσε βουβά.

Δεν θέλησε να κάνει κανένα απολύτως σχόλιο για τον δράστη καθ’ όλη τη διάρκεια της κηδείας. Σε κάποια στιγμή όμως δεν άντεξε, ξέσπασε.

«Ήταν ένα τέρας», είπε σχολιάζοντας τον 39χρονο και το άγριο φονικό, συντετριμμένη από τις φρικτές εξελίξεις.

Στην εξόδιο ακολουθία παρευρέθηκαν τα στενά συγγενικά πρόσωπα της 75χρονης, λόγω των μέτρων για την πανδημία, και φίλη της άτυχης γυναίκας. Η φίλη της έκλαιγε απαρηγόρητα. Οταν πλησιάζει η ώρα της ταφής, η ίδια υποβασταζόταν από οικείο της πρόσωπο. Θρηνούσε γοερά για τον άδικο και πρόωρο χαμό της φίλης της.

Ξαδέρφες της άτυχης γυναίκας και η ανιψιά της έλεγαν για την 75χρονη:

«Από την καλοσύνη της τα έπαθε όλα». Ακόμη και χθες, τέσσερις μέρες μετά τον εντοπισμό της σορού της γυναίκας, δεν μπορούσαν να συνειδητοποιήσουν τον χαμό της με αυτόν τον αποτρόπαιο βασανιστικό τρόπο.

«Ήταν πολύ καλή γυναίκα, δοτική. Δεν της άξιζε τέτοιο τέλος», επισήμαιναν.

Επίσης, φίλες της αδερφής της θανούσας εξέφραζαν απέραντη θλίψη για το κακό που βρήκε την οικογένεια και τύλιξε στο πένθος το σπίτι της Ευθαλίας Αβραμίδου – Αλεξούλη.

Η 75χρονη ετάφη σε χώρο του Διαδημοτικού Κοιμητηρίου «Κούκος» της περιοχής, δίπλα από τον γιο της Νίκο, που έφυγε από τη ζωή πριν από ενάμιση χρόνο από παθολογικά προβλήματα. Κατέλιπε τον δεύτερο γιο της που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και χρειάζεται βοήθεια και συμπαράσταση.

Ο ίδιος δεν μπορεί να συνέλθει από το σοκ των εξελίξεων της αστυνομικής έρευνας, ενώ ζήτησε από συγγενικά του πρόσωπα να τον βοηθήσουν να επισκεφτεί τη μητέρα του στο νεκροταφείο μετά τη κηδεία, μόνος. Διέμενε μαζί με τη μητέρα του μία ολόκληρη ζωή και τον βοηθούσε πάντοτε σε ό,τι χρειαζόταν. Η 75χρονη ήταν ένας άγγελος.

Παραδειγματική τιμωρία για τον δράστη ζητάει η οικογένεια

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Αλκης Γκανάτσιος, σε δηλώσεις του μετά την κηδεία ανέφερε ότι η οικογένεια της θανούσης του ανέθεσε την παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας.

«Ζητεί την παραδειγματική τιμωρία του δράστη», είπε ο ίδιος.

Στη συνέχεια επισήμανε: «Κύριος στόχος είναι να προστατέψουμε την οικογένεια».

Ερωτηθείς για τον γιο της 75χρονης, που είναι με ειδικές ανάγκες, ενημέρωσε ότι θα προβεί σε κατάθεση αίτησης δικαστικής συμπαράστασης.

«Ήρθαμε σε επικοινωνία με τον ανακριτή για παράσταση υποστήριξης κατηγορίας. Εχει λάβει γνώση και η εισαγγελέας. Προχωράμε», πρόσθεσε.

«Με εκβίαζαν ότι θα μου σκοτώσουν τα παιδιά»

Αφόρητη πίεση για οφειλή από τζόγο επικαλέστηκε στον ανακριτή Βόλου για να δικαιολογήσει την πράξη του ο 39χρονος δράστης του στυγερού εγκλήματος, ενώ όπως είπε τελούσε υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών και ζήτησε να υποβληθεί σε ψυχιατρική και τοξικολογική εξέταση.

Η Εισαγγελία Βόλου άσκησε εναντίον του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία, που τελέστηκε από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παράνομη οπλοφορία – οπλοχρησία.

Ο 39χρονος παραπέμφθηκε για να απολογηθεί στον ανακριτή Βόλου και πήρε προθεσμία για αύριο Πέμπτη.

Μετά την παράδοσή του στις αρχές, τη Δευτέρα το βράδυ, ο δολοφόνος οδηγήθηκε χθες νωρίς το πρωί στα δικαστήρια Βόλου και στην Εισαγγελία Βόλου του κοινοποιήθηκε η κατηγορία και στη συνέχεια παραπέμφθηκε για να απολογηθεί στον ανακριτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 39χρονος υποστηρίζει ότι τον εκβίαζαν ότι θα του σκοτώσουν τα παιδιά, αν δεν επέστρεφε τα χρήματα.

 

in.gr