Βόλος: Θρίλερ με θάνατο βρέφους λίγο πριν τη γέννα – Μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου από τους γονείς
2 years, 7 months ago
6

Αυτεπάγγελτη αστυνομική προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου μετά από την ενημέρωση από το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου για τον ενδομήτριο θάνατο βρέφους λίγες ώρες πριν γεννηθεί το περασμένο Σάββατο στο Αχιλλοπούλειο.

Το νεαρό ζευγάρι Βολιωτών, που επρόκειτο να φέρει το μωρό στον κόσμο, βρίσκεται σε άθλια ψυχολογική κατάσταση, θέλει να ενημερωθεί για την αιτία του θανάτου και έως αύριο θα υποβάλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου στην Εισαγγελία Βόλου, ζητώντας ιατροδικαστική εξέταση.

Ηδη λαμβάνονται καταθέσεις από το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου, ενώ, όπως έγινε γνωστό, θα γίνει παθολογοανατομική εξέταση στο βρέφος πιθανότατα στη Θεσσαλονίκη για να απαντηθούν τα ερωτήματα που θέτει η οικογένεια.

Από την περασμένη Παρασκευή βρισκόταν στο Νοσοκομείο Βόλου η 27χρονη μητέρα. Μέχρι και τις 12:30 του Σαββάτου ο έλεγχος έδειχνε ότι όλα εξελίσσονταν ομαλά και η γυναίκα θα γεννούσε με φυσιολογικό τρόπο. Ομως πέντε ώρες πριν τον τοκετό που έγινε το βράδυ διαπιστώθηκε ότι είχε σταματήσει να χτυπά η καρδούλα του βρέφους.

«Αν δεν υπήρχε καθυστέρηση στον τοκετό, θα μπορούσε να είχε σωθεί το παιδί; Αν γινόταν καισαρική και όχι φυσιολογικός τοκετός, θα ζούσε το βρέφος; Αν διαπιστωνόταν ο κίνδυνος με την κύηση στο βρέφος το πρωί του Σαββάτου και όχι αργότερα θα μπορούσε να είχε αποτραπεί το τραγικό περιστατικό;», είναι ορισμένα από τα αμείλικτα ερωτήματα, που θέτει εκ μέρους της οικογένειας ο δικηγόρος της, Μιχάλης Βασιλικός.

«Μπορεί να χαθεί ένα βρέφος ξαφνικά» – Τι λέει ο υπεύθυνος γιατρός

Ο υπεύθυνος γιατρός του μαιευτικού τμήματος ενημέρωσε την οικογένεια ότι ο θάνατος του βρέφους ήταν αιφνίδιος ενδομήτριος και είπε ότι δεν μπορούν να προσδιορίσουν το αίτιο θανάτου. Στην περίπτωση του αιφνίδιου ενδομήτριου θανάτου δεν διενεργείται ιατροδικαστική εξέταση. «Υπάρχουν ειδικοί παθολόγοι που ασχολούνται με τον περιγεννητικό θάνατο. Επικοινώνησα με κρατικά νοσοκομεία και μου είπαν ότι δεν γίνεται αυτό. Συνήθως ο έλεγχος πραγματοποιείται σε ιδιωτικά νοσοκομεία σε μεγάλα αστικά κέντρα», είπε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Ο ίδιος επισήμανε: «Στατιστικά συμβαίνει να υπάρχει θάνατος βρέφους και πριν τη γέννα και κατά τη διάρκειά της. Οπως γίνεται ανακοπή σε νέους ανθρώπους, το ίδιο συμβαίνει και με τις γέννες ανά πάσα στιγμή σε οποιαδήποτε εβδομάδα εγκυμοσύνης τόσο σε ιδιωτικά, όσο και δημόσια νοσοκομεία. Μας ενδιαφέρει και εμάς να βρεθεί το αίτιο. Δεν μπορεί να γίνει όμως ιατροδικαστική εξέταση σε ενδομήτριο θάνατο».

Η μητέρα πιστεύει ότι υπάρχουν ιατρικές ευθύνες

Η μητέρα εξήλθε τη Δευτέρα από το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου και την Τρίτη έδωσε κατάθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να δήλωσε ότι καθιστά υπεύθυνο τον γιατρό που εφημέρευε.

Το νεαρό ζευγάρι έχει άλλα δύο παιδιά και ποτέ δεν είχε πρόβλημα. Η εγκυμοσύνη εξελισσόταν φυσιολογικά καθ’ όλη τη διάρκειά της και το ζευγάρι επρόκειτο να αποκτήσει ένα υγιέστατο κοριτσάκι βάρους 4 κιλών, όταν άρχισε ο εφιάλτης.

«Οι γονείς είναι σε άθλια κατάσταση και περιμένουμε να δούμε τι έχει γίνει», λέει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο παππούς. Ο ίδιος φοβάται για την ψυχολογική κατάσταση του ζευγαριού, που είναι συντετριμμένο. «Εγώ ανέλαβα και ζήτησα από τους γιατρούς μετά τη γέννα οι γονείς να μη δουν το μωρό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η γέννα – θρίλερ

Η γέννα – θρίλερ άρχισε την Πέμπτη. Η 27χρονη μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου με πόνους, αλλά διαπιστώθηκε ότι ο τοκετός δεν είχε ξεκινήσει. Η γυναίκα αποχώρησε και επέστρεψε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου την Παρασκευή στις 20:30. Είχε διαστολή 4 εκατοστών, όπως διαπιστώθηκε στο Αχιλλοπούλειο. Ο εφημερεύων γιατρός έκρινε ότι δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα και είπε ότι ο τοκετός θα γινόταν φυσιολογικά.

Η 27χρονη εισήχθη στη Γυναικολογική Κλινική. Το Σάββατο στις 12:30 της έβαλαν ζώνη και διαπιστώθηκε ότι το βρέφος ήταν καλά. Όμως στο επανέλεγχο στις 16:00 ο γιατρός δεν άκουγε πλέον το μωρό. Η γυναίκα γέννησε στις 21:00 με φυσιολογικό τοκετό που προκλήθηκε με τεχνητούς πόνους και το μωράκι γεννήθηκε νεκρό.

Πηγή: taxydromos