Βουλευτής του Ερντογάν λέει στον κόσμο που πεινάει να τρώει λιγότερο!
2 years, 4 months ago
6

«Μπορούμε να αγοράσουμε δύο ντομάτες αντί να αγοράζουμε δύο κιλά…»

Ο βουλευτής του Κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) Ζούλφου Ντεμιρμπάγκ έκανε μια εξωφρενική πρόταση στους Τούρκους πολίτες, να τρώνε λιγότερο λόγω της οικονομικής κρίσης και των εκτοξευμένων στα ύψη τιμών των τροφίμων!

«Μπορούμε να αγοράσουμε δύο ντομάτες αντί να αγοράζουμε δύο κιλά. Δεν είναι ούτως ή άλλως τόσο υγιεινό να τρώμε αναγκαστικές καλλιέργειες κατά τη διάρκεια του χειμώνα … Αν τρώγαμε δύο κιλά κρέας το μήνα υπό κανονικές συνθήκες, τώρα μπορούμε να φάμε μισό κιλό», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ντεμιρμπάγκ προκαλώντας οργή.

Οι δηλώσεις του έρχονται σε μια στιγμή που η τουρκική λίρα κατρακύλησε έως και τα 12,49 έναντι του δολαρίου μετά από ρεκόρ στις τελευταίες 11 συνεχόμενες συνεδριάσεις. Έχει χάσει το 40% της αξίας της φέτος, συμπεριλαμβανομένης μιας πτώσης σχεδόν 20% από τις αρχές της περασμένης εβδομάδας.

Σύμφωνα με τον Τούρκο βουλευτή, «μπορεί να βιώνουμε οικονομικές δυσκολίες, αλλά η μάνα πατρίδα προηγείται. Δεν έχουμε πού αλλού να πάμε»! Κι όλα αυτά, τη στιγμή που κόσμος ξεχύθηκε στους δρόμους σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη για να διαδηλώσει κατά του Ταγίπ Ερντογάν.

Ο εκπρόσωπος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης Φάικ Οζτράκ επέκρινε σφόδρα τον Ντεμιρμπάγκ επειδή κοροϊδεύει τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι.

«Έχε καρδιά! Οι άνθρωποι δεν μπορούν να αγοράσουν ψωμί, πόσο μάλλον λαχανικά. Έχουν χάσει την αίσθηση της ντροπής και κοροϊδεύουν τον κόσμο», είπε, επαναλαμβάνοντας την έκκληση του κόμματός του για πρόωρες εκλογές.