Βουλή – Το… ανέκδοτο Τσίπρα και η απάντηση Μητσοτάκη: Ούτε ρούτερ δεν βρήκα στο Μαξίμου
1 year, 7 months ago
6

Οι… τρεις επιστολές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και η ατάκα του πρωθυπουργού

Την αντίδραση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προκάλεσαν τα λεγόμενα του Αλέξη Τσίπρα κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή. Όταν μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να κλείσει με ένα ανέκδοτο, πήρε την… πληρωμένη απάντηση του κ. Μητσοτάκη.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας, απαντώντας στη δευτερολογία του πρωθυπουργού, υποστήριξε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε επί 20 λεπτά για να πει ότι φταίνε οι προηγούμενοι, αλλά και για να καλύψει τους υπουργούς του, κ.κ. Γεωργιάδη και Γεραπετρίτη.

Χρησιμοποίησε μάλιστα ένα γνωστό ανέκδοτο της πολιτικής: «Υπάρχει ένα ανέκδοτο με τον πρωθυπουργό που αναλαμβάνει και βρίσκει στο γραφείο του τρεις επιστολές από τον προηγούμενο. Ανοίγει την πρώτη επιστολή και λέει μέσα “πες ότι φταίνε οι προηγούμενοι”. Η δεύτερη επιστολή γράφει “πες ότι φταίνε οι υπουργοί σου”. Και η τρίτη επιστολή λέει “ετοίμαζε τη δική σου επιστολή”».

Και συμπλήρωσε, απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό, ότι η κυβέρνηση είναι ακόμη στο πρώτο στάδιο, που λέει ότι «φταίνε οι προηγούμενοι», ότι «για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Πολάκης», προβλέποντας ότι σύντομα θα πει ότι φταίνε οι υπουργοί του και θα κάνει ανασχηματισμό και εν συνεχεία θα πάει σε εκλογές.

«Εγώ δεν βρήκα τρεις επιστολές στο Μαξίμου, ούτε ρούτερ δεν βρήκα» απάντησε άμεσα ο κ. Μητσοτάκης.