Βουλή: Βάζουν φανάρι στην είσοδο της Βασιλίσσης Σοφίας μετά το δυστύχημα με τον Ιάσονα
3 years, 1 month ago
6

Κοινοβουλευτικές πηγές αναφέρουν ότι ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας έχει διατάξει Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες σε όσους διέρρευσαν το βίντεο. Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο οπτικοακουστικό υλικό αποτελεί μέρος της δικογραφίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το βίντεο που διέρρευσε δεν είναι το ίδιο με αυτό που διαβίβασε η Βουλή στην τροχαία και τον αρμόδιο εισαγγελέα, αλλά υλικό από κάμερα κινητού

που κατέγραφε τις οθόνες του κλειστού κυκλώματος του κοινοβουλίου.

Το συγκεκριμένο στοιχείο δείχνει στους αρμόδιους παράγοντες της Βουλής ότι η καταγραφή και η διαρροή του υλικού έγινε από στέλεχος της Βουλής ή της φρουράς του κοινοβουλίου.

Θετική εισήγηση της Τροχαίας για τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη στη Βουλή

Επιπροσθέτως, σύμφωνα με πληροφορίες, στις 18 Μαρτίου η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής διαβίβασε έγγραφη εισήγηση στην Περιφέρεια Αττικής προκειμένου να υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο σημείο που έγινε το τραγικό δυστύχημα, έξω από την είσοδο της Βουλής επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η τροχαία πρότεινε την προσθήκη αριστερόστροφου φαναριού στους υπάρχοντες φωτεινούς σηματοδότες που ρυθμίζουν την κυκλοφορία στο ρεύμα καθόδου της λεωφόρου (συμβολή Β. Σοφίας – Ακαδημίας ρεύμα προς πλ. Συντάγματος) καθώς και την τροποποίηση των διαγραμμίσεων με δημιουργία νησίδας ώστε να επιτρέπεται η αριστερή στροφή των οχημάτων προς την είσοδο του κοινοβουλίου.

Να σημειωθεί πως κατά το παρελθόν η Βουλή είχε απευθύνει τρεις φορές σχετικό αίτημα χωρίς όμως να γίνει αποδεκτό. Πλέον για πρώτη φορά η τροχαία πραγματοποιεί θετική εισήγηση για το συγκεκριμένο σημείο και γι’ αυτό απαγορεύτηκε από σήμερα η είσοδος υπηρεσιακών οχημάτων από την Βασιλίσσης Σοφίας εως ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες.