Βούτσης: Μέσα στο 2018 η απόφαση της Βουλής για τις γερμανικές αποζημιώσεις – ΒΙΝΤΕΟ
7 months, 7 days ago
6

«Επειδή είναι εξαιρετικά ευαίσθητο και σημαντικό θέμα το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων θέλω να σας πω ότι επειδή δόθηκε μια εικόνα που δεν είναι ακριβής, εγώ θα είμαι στη Βιάνο.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Πρωθυπουργός από την Κάνδανο έκανε δεσμευτικές δηλώσεις ότι μέσα στο 2018, όπως είπα και εγώ, θα έρθει στη Βουλή το ψήφισμα που υπάρχει ήδη από την Επιτροπή για τις Γερμανικές αποζημιώσεις. Θα γίνει απόφαση της Βουλής και θα υπάρξει διεκδίκηση σε νομικό και σε διακρατικό επίπεδο» ανέφερε ο Νίκος Βούτσης μιλώντας στην ΕΡΤ.

Παράλληλα ο πρόεδρος της Βουλής πρόσθεσε ότι «πρόσφατα έχει κάνει δηλώσεις και έχει γράψει άρθρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έκανε δηλώσεις και ο Πρωθυπουργός αλλά και εγώ. Δεν θέλαμε σε όλη τη διάρκεια της συζήτησης των Μνημονίων να θεωρηθεί ότι συμψηφίζουμε αυτό το ιερό θέμα για την ιστορική μνήμη του ελληνικού λαού με ενδεχόμενες χρηματικές απαιτήσεις μεσούντων των προγραμμάτων.

Υπάρχει αναλυτικό εξαιρετικό πόρισμα που θα έρθει προς ψήφιση μέχρι το τέλος του 2018. Σας επαναλαμβάνω ότι υπάρχει δεσμευτική δήλωση από τον Πρωθυπουργό. Πιστεύω όλοι μαζί θα διεκδικήσουμε κάτι που είναι απαίτηση πολλών ετών» κατέληξε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1