Βρετανία: Φόβοι για τέταρτο lockdown – Αγνοούν τα μέτρα οι πολίτες – Χωρίς μάσκα σε πάρκα και πλατείες
3 years, 17 days ago
6

Υπό το φόβο ενός τέταρτου lockdown, Βρετανoί ειδικοί καλούν τους πολίτες, κυρίως τους νέους, να δείξουν πειθαρχία και υπευθυνότητα καθώς, μετά την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων στη χώρα, έχουν ξεχυθεί σε πάρκα και πλατείες, ο ένας πάνω στον άλλον.

Από το Λονδίνο μέχρι το Μάντσεστερ και το Λιντς, ο καλός καιρός

και το άφθονο αλκοόλ βάζουν τις αποστάσεις, τις μάσκες και την πρόληψη σε δεύτερη μοίρα. Οι ενθουσιώδεις νεαροί αψηφούν τις απαγορεύσεις που είναι ακόμη σε ισχύ όπως αυτή της νυχτερινής κυκλοφορίας και ενώ οι αρχές έχουν απαγορεύσει την κατανάλωση σε αλκοόλ και πλατείες.

075_szymanowicz-sunnyand210330_npJ9X

 

Την ίδια ώρα, ο Μπόρις Τζόνσον προωθεί το λεγόμενο διαβατήριο εμβολιασμού, που θα επιτρέπει σε πολίτες, που έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού , να έχουν πρόσβαση σε συγκεκριμένες περιοχές ή δραστηριότητες.

Σύμφωμα με την βρετανική κυβέρνηση, o Βρετανός πρωυθπουργός θέλει να ξεκινήσει την εφαρμογή ενός πιλοτικού προγράμματος με το πιστοποιητικό εμβολιασμού για την είσοδο των ατόμων σε θέατρα, συναυλίες, παμπ και εστιατόρια από τον ερχόμενο μήνα.

000_9729BD

 

Το πιλοτικό πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε συνεργασία με το Εθνικό Σύστημα Υγείας και μία ενημερωμένη έκδοση της εφαρμογής του που θα επιτρέπει στους χρήστες να αποδείξουν ότι έχουν εμβολιαστεί κατά της νόσου Covid-19.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», 72 βουλευτές αναμένεται να αντιταχθούν στο σχέδιο του Τζόνσον

Αυτό απειλεί μεγάλο πονοκέφαλο στην βρετανική κυβέρνηση.

Ο ίδιος πάντως ο Τζόναον σε χθεσινή του το Μίντλσμπρο δήλωσε ότι τα «διαβατήρια εμβολιασμού» φαίνονται πλέον αναπόφευκτα για τα ταξίδια στο εξωτερικό.