Βρετανία – Ομικρον – Ο Τζόνσον «βγάζει» τον στρατό για να καλύψει τα κενά στο νοσοκομεία
2 years, 2 months ago
6

Το τέλος των xριστουγεννιάτικων διακοπών για σχολεία και εργαζόμενους στη Μεγάλη Βρετανία βρήκε μικρούς και μεγάλους να ταλαιπωρούνται από την έλλειψη προσωπικού που είναι σε καραντίνα, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον να ετοιμάζεται να βγάλει τον στρατό από τα στρατόπεδα ώστε να καλύψει τα κενά.

Μέσα σε μια εβδομάδα έχουν καταγραφεί περί τα 1,2 εκατομμύρια κρούσματα του κοροναϊού στη Βρετανία, οδηγώντας στην καραντίνα εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους και το κλείσιμο κάποιων σχολείων λόγω έλλειψης προσωπικού.

Σύμφωνα με το BBC, οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν αποστείλει 200 ​​άτομα σε νοσοκομεία του NHS σε όλο το Λονδίνο για να καλύψουν τις ελλείψεις προσωπικού. Το υπουργείο Άμυνας θα παράσχει 40 ιατρούς και 160 άτομα γενικών υπηρεσιών για τις επόμενες τρεις εβδομάδες.

Τα νοσοκομεία στο Λονδίνο έχουν πληγεί σκληρά από την καραντίνα που βρίσκονται χιλιάδες εργαζόμενοι, καθώς η παραλλαγή Ομικρον «επελαύνει» στη βρετανική πρωτεύουσα.

Η πίεση στα νοσοκομεία του Λονδίνου είναι επί του παρόντος υψηλότερη συγκριτικά με πριν από ένα μήνα, με 4.000 ασθενείς με Covid στα νοσοκομεία σε σχέση με τον περασμένο Δεκέμβριο που ανέρχονταν σε 1.100.

Στρατιωτικό προσωπικό στάλθηκε, επίσης, στα νοσοκομεία του Λονδίνου κατά τη διάρκεια της κορύφωσης των εισαγωγών σε νοσοκομεία, στο δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Ο υπουργός Άμυνας, Μπεν Γουάλας, είπε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις θα εργαστούν ξανά «χέρι-χέρι» με το προσωπικό του NHS «για την προστασία του έθνους από την Covid-19».

«Έδειξαν την αξία τους ξανά και ξανά σε όλη την πανδημία. Χορηγούν εμβόλια, βοηθούν ασθενείς στο νοσοκομείο […] Θα πρέπει να είμαστε περήφανοι για τη συμβολή τους σε αυτή την εθνική προσπάθεια».