Βρέθηκε ενοικιαστής για την οικία του Χριστόδουλου: Θα δώσει 5.000 ενοίκιο και 100.000 για επισκευές
3 years, 10 days ago
6

Βρέθηκε τελικά ενοικιαστής για το σπίτι του μακαριστού αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, ο οποίος εκοιμήθη το 2008.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, πρόκειται για το σπίτι του στο Ψυχικό, ένα επιβλητικό ακίνητο που ανήκει στη μονή Πεντέλης και το οποίο ήταν αναξιοποίητο από τα τέλη Ιανουαρίου του 2008.

Το σπίτι -αποτελεί τη μοναδική αρχιεπισκοπική κατοικία- είχε ανακαινιστεί την περίοδο του Χριστόδουλου, που διαδέχθηκε, το 1998, τον Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ, ο οποίος, επίσης, ζούσε εκεί. Μετά τον θάνατο του Χριστόδουλου ο διάδοχός του στον αρχιεπισκοπικό θρόνο Ιερώνυμος δεν θέλησε να μείνει στο Ψυχικό αλλά στο διαμέρισμα της Αγίας Φιλοθέης, στο κέντρο της Αθήνας, όπου βρίσκεται η Αρχιεπισκοπή.

spiti-xristodoulos-54
Η αρχιεπισκοπική κατοικία – Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Το σπίτι εκτείνεται σε τρία επίπεδα -υπόγειο, ισόγειο και 1ος όροφος- συνολικής έκτασης περίπου 1.100 τετραγωνικών μέτρων. Η είδηση της ενοικίασης του ακινήτου από τη Μονή Πεντέλης, η οποία είχε να αντιμετωπίσει τις φθορές του χρόνου και τον υψηλό ΕΝΦΙΑ, προκάλεσε προβληματισμό στους ανθρώπους που ήταν κοντά στον μακαριστό Χριστόδουλο.

Το σπίτι ενοικιάστηκε από τον Έλληνα επιχειρηματία Παντελή Μπούμπουρα ο οποίος δραστηριοποιείται στην Ουκρανία στον τομέα των κατασκευών, για τα επόμενα 5 χρόνια έναντι του ποσού των 5.000 ευρώ μηνιαίως. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος ενοικιαστής σκοπεύει να ξοδέψει περισσότερα από 100.000 ευρώ για την ανακαίνιση των περίπου 1.000 τετραγωνικών μέτρων του σπιτιού και των τριών στρεμμάτων του οικοπέδου, στο οποίο είναι χτισμένο.

Pantelis_Boumbouras
Ο Παντελής Μπούμπουρας

Ποιος είναι ο επιχειρηματίας

Ο Παντελής Μπούμπουρας γεννήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 1955 στη Λήμνο. Το 1970 εργάστηκε ως οικοδόμος σε ελληνική κατασκευαστική εταιρεία στην Αθήνα, ενώ παράλληλα τελείωσε την υποχρεωτική εκπαίδευση και εισήλθε στο Τ.Ε.Ι. Μετά την αποφοίτησή του έλαβε δίπλωμα ηλεκτρολόγου.

Το 1981 ίδρυσε τη δική του εταιρεία στην Ελλάδα η οποία αναλάμβανε κάθε τύπου ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις σε οικιακούς, επαγγελματικούς και βιομηχανικούς χώρους. Την άνοιξη το 1997 έγινε γενικός εργολάβος μιας εκ των μεγαλύτερων ελληνικών κατασκευαστικών εταιρειών «Michaniki», η οποία την εποχή εκείνη είχε αρχίσει να δραστηριοποιείται στην Ουκρανία.

Τον χειμώνα του 1997 ίδρυσε τη δική του κατασκευαστική εταιρεία «GEFEST» στην Οδησσό της Ουκρανίας. Τα υποκαταστήματα της εταιρείας λειτουργούν στην Αυστρία, τη Βουλγαρία και την Ελλάδα. Σήμερα το προσωπικό της κατασκευαστικής εταιρείας «GEFEST» ανέρχεται σε 2.300 άτομα.

Το 2015 δημιούργησε τον Σύνδεσμο Ελλήνων Επιχειρηματιών και Επιχειρήσεων στην Ουκρανία με έδρα το Κίεβο και έγινε πρόεδρός του. Το 2012 διορίζεται Επίτιμος Πρόξενος της Ελλάδας στη Γιάλτα με την Προξενική Περιφέρεια στο έδαφος της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας.

Από το 2014 είναι πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Παραρτήματος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στην Οδησσό. Το 2016 ίδρυσε και διευθύνει την φιλανθρωπική οργάνωση «Ίδρυμα Μπούμπουρα» στην Οδησσό.

Να σημειωθεί ότι ο επιχειρηματίας είχε την τύχη με το μέρος του τον Δεκέμβριο του 1997, όταν επρόκειτο να επιβιβαστεί στο μοιραίο ουκρανικό αεροσκάφος Γιάκοβλεφ, που συνετρίβη στα Πιέρια Ορη. Την τελευταία στιγμή άλλαξε γνώμη και δεν ακολούθησε άλλους εργαζομένους στον τομέα των κατασκευών στην Ουκρανία που ταξίδευαν στην Ελλάδα για τα Χριστούγεννα, με την απόφαση αυτή να του σώζει τη ζωή.

protothema.gr