Ξεχάστε τα μπάνια το Σαββατοκύριακο: Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες, ανέμους και κίνδυνο πλημμύρας
1 month, 9 days ago
6

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού αναμένεται τις επόμενες ώρες , σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από τον γνωστό μετεωρολόγο του OPEN Κλέαρχο Μαρουσάκη.

 

Συγκεκριμένα ο μετεωρολόγος στην ανάρτησή του αναφέρει πως αναμένεται ραγδαία επιδείνωση του καιρού με ισχυρές καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας.

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Η πρόγνωση καιρού από τον μετεωρολόγο

Αναλυτικά σε ανάρτησή του ο ίδιος αναφέρει: «Ραγδαία επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας τα επόμενα 24ωρα με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές καταιγίδες, τους ενισχυμένους ανέμους αλλά και την πτώση της θερμοκρασίας.

Αιτία γι’ αυτή την εξέλιξη όπως μπορούμε να δούμε και στο πρώτο τμήμα του χάρτη μας είναι η μετατόπιση ψυχρού αέρα (μπλε βέλη) από τα βόρεια τμήματα της Ευρώπης προς την περιοχή μας όπου αυτός καθώς θα αλληλεπιδράσει με τον θερμότερο που ήδη υπάρχει στη γειτονιά μας, θα σχηματίσει μια οργανωμένη διαταραχή με τη μορφή ψυχρής λίμνης προκαλώντας με τη σειρά της έντονη κακοκαιρία ικανή να δημιουργήσει πολλά και σημαντικά προβλήματα.

 

Κλέαρχος Μαρουσάκης

Επικίνδυνες ημέρες η Παρασκευή και το Σάββατο

Σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία η χώρα μας θα βρεθεί στο επίκεντρο αυτής της κακοκαιρίας το διήμερο Παρασκευή – Σάββατο.

Στο δεύτερο τμήμα του χάρτη μας μπορούμε να παρακολουθήσουμε με τις μπλε αποχρώσεις την πορεία των βροχοπτώσεων – καταιγίδων όπου όσο πιο σκούρα είναι τα χρώματα τόσο πιο έντονα θα είναι τα φαινόμενα.

 

Τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας μας θα δεχτούν τον μεγαλύτερο όγκο βροχών – καταιγίδων όπου δεν αποκλείεται να δούμε χαλαζοπτώσεις, πλημμυρικά φαινόμενα, ανεμοστρόβιλους – υδροστρόβιλους αλλά και έντονους κεραυνούς καταστάσεις που μπορεί να θέσουν σε άμεσο κίνδυνο πέραν όλων των άλλων ακόμη και την ανθρώπινη ζωή, γι’ αυτό και χρειάζεται εξαιρετικά μεγάλη προσοχή και σαφώς να μην υπερεκτιμάμε τις δυνάμεις μας απέναντι στη Φύση. ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!».

enimerotiko.gr