Ξένια Πρεζεράκου: «Είμαι έτοιμη θάνατε, σε κοιτάω στα μάτια» – Συγκλονίζει η μητέρα της 7χρονης Αναστασίας
2 years, 11 months ago
6

Τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής της συνεχίζει να δίνει η 7χρονη ανιψιά της Έρρικας Πρεζεράκου, Αναστασία, η οποία διαγνώστηκε με μια σπάνια επιθετική μορφή καρκίνου στον εγκέφαλο και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στο Χιούστον των ΗΠΑ.

Η μικρή Αναστασία, με τη βοήθεια του κόσμου, κατάφερε να ταξιδέψει στις ΗΠΑ και να πάει σε εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο, με σκοπό να γίνει καλά.

Η μαμά της μικρής Αναστασίας, Ξένια, που δεν φεύγει στιγμή από το πλευρό της κορούλας της, έκανε με αφορμή τα γενέθλιά της, μια συγκλονιστική ανάρτηση στο Facebook.

Η συγκλονιστική ανάρτησή της στο facebook:

«Σήμερα έχω τα γενέθλια μου γίνομαι 43 , όταν ήμουν μικρή μέχρι περίπου τα 26 μου βρισκόμουν συχνά πυκνά σε νοσοκομεία βλέπεις είχα έναν πατέρα ήρωα που πολεμούσε με την υγεία του 26 τουλάχιστον χρόνια είχα μια μητέρα που πάλεψε και νίκησε ευτυχώς τον καρκίνο, μέχρι τότε σαν παιδί έφηβη και μετά νέα κοπέλα είχα ζήσει πολύ μέσα στα νοσοκομεία, έβλεπα την οικογένεια μου συχνά στα νοσοκομεία να κλαίμε να γελάμε να τρώμε στα σκαλιά του λαϊκού νοσοκομείου, να προσπαθούμε να φέρουμε άγιο φως από το παρεκκλήσι στο δωμάτιο …

Από τότε μέχρι φέτος δεν ξαναπήγα ποτέ, ούτε απέξω δεν περνούσα από τα νοσοκομεία , ένιωθα ότι πρέπει να προσέξω να είμαι υγιής να μην το ξαναζήσω αυτό πάση θυσία.
Ένιωθα ευάλωτη, φοβόμουν τα νοσοκομεία, νόμιζα ότι δεν θα άντεχα ούτε μια μέρα ακόμη εκεί..

Δεν είμαι ευάλωτη όμως τελικά, όπως νόμιζα… 7 μήνες πολεμάω με όλους, ματώνω στους διαδρόμους, αγριεύω σε όποιον τολμήσει να μου πει ότι το παιδί μου δεν έχει ευκαιρία, δείχνω τα δόντια μου, δαγκώνω …

Δεν ξέρω τι θα γίνει πως μου τα έφερε έτσι η ζωή, πως με προετοίμασε αλλά είμαι έτοιμη θάνατε, σε κοιτάω στα μάτια. Θα πεθάνεις πρώτος…» έγραψε στην ανάρτησή της η Ξένια Πρεζεράκου.

Συγκινεί η μάχη που δίνει η 7χρονη Αναστασία – H περιπέτεια υγείας και το ταξίδι στο Τέξας

Tο 2020 ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για την Έρρικα Πρεζεράκου, αφού εκτός από το ατύχημα που είχε η ίδια με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστούν δάκτυλα από το δεξί της χέρι, η ανιψούλα της δίνει μάχη με τον καρκίνο.

Η αρρώστια της μικρής «γονάτισε» την οικογένεια Πρεζεράκου, καθώς αποκαλύφθηκε λίγο μετά το ατύχημα που είχε στη θάλασσα η Έρρικα Πρεζεράκου.

Εντελώς ξαφνικά διεγνώσθη με την πλέον επιθετική μορφή παιδικού καρκίνου -γνωστή και ως dipg- διάχυτο γλοίωμα εγκεφαλικού στελέχους – και ιδιαίτερα δυσμενή πρόγνωση.

Νοσηλεύτηκε σε γνωστό ογκολογικό νοσοκομείο όπου μετά από όλες τις απαραίτητες εξετάσεις ήρθε αντιμέτωπη με την πιο σκληρή πραγματικότητα.

Οι γιατροί δήλωσαν στους γονείς της αδυναμία για οποιαδήποτε θεραπεία δίνοντας παράλληλα στο παιδί 6 μήνες ζωής.

Τον Νοέμβριο του 2020 το κοριτσάκι ταξίδεψε στο Τέξας των ΗΠΑ προκειμένου να υποβληθεί σε θεραπεία, με την οικογένεια της να ζητάει τη στήριξη του κόσμου προκειμένου να συγκεντρωθεί το ποσό που χρειάζεται για το ταξίδι αυτό.

Εκεί η μικρή Αναστασία υποβλήθηκε σε θεραπείες με την Έρρικα Πρεζεράκου να ενημερώνει συνεχώς τους διαδικτυακούς της φίλους στο Instagram για την πορεία της θεραπείας της ανιψιάς της

Τον Δεκέμβριο του 2020, η 7χρονη έκανε μαγνητική και η θεία της έγραψε πως «σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις ευχές για την Αναστασία. Έκανε την μαγνητική και βγήκαν τα αποτελέσματα. Ο όγκος έχει παραμείνει σταθερός αλλά αυτό δείχνει ότι η Αναστασία ανταποκρίνεται στην θεραπεία, οπότε συνεχίζουμε την μάχη. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ».